REKLAMA
PEČENÉ BUCHTY

PEČENÉ BUCHTY

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Suroviny

  • 225 ml mlieka Pridané do
  • 42 g čerstvého droždia Pridané do
  • 40 g kryštálového cukru Pridané do
  • 360 g hladkej múky Pridané do
  • 3 žĺtky Pridané do
  • 40 g masla Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • lekvár Pridané do

Na potretie po upečení

  • 30 g maslo Pridané do
  • 20 ml tuzemský rum Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

V teplom mlieku rozmiešame droždie, lyžicu cukru a lyžicu múky. Necháme na teplom mieste približne 10 minút podkysnúť. V robote vymiesime zvyšnú múku spolu s cukrom, žĺtkami a pripraveným kváskom. Po približne 5 minútach pridáme zmäknuté maslo, soľ a vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od stien misky.

2. Krok

Cesto pomúčenými rukami našponujeme, vrátime naspäť do misky, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť, kým zdvojnásobí objem. Potom ho na pomúčenej doske rukami krátko prehnietime a rozvaľkáme na tenko do tvaru obdĺžnika, ktorý rozrežeme na 12 štvorcov. Do stredu každého pridáme lyžicu lekváru. Dôkladne zabalíme, aby plnka nevytiekla a opatrne vytvarujeme buchty. Uložíme ich tesne vedľa seba do formy vystlanej papierom na pečenie a pod utierkou necháme na teplom mieste podkysnúť ešte 30 minút. Buchty pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Do zlatista upečené buchty ešte horúce potrieme zmesou tuzemáku a roztopeného masla a necháme vo forme vychladnúť.

3. Krok

Pečené buchty podávame posypané práškovým cukrom.

Podobné recepty

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

Mäkučké, chutné, voňavé, tradičné buchty

Švédske škoricové buchty z domáceho kysnutého cesta

Ide o skutočný rodinný recept zo Švédska, ktorý je u nás doma veľmi obľúbený, najmä počas chladných dní. Príprava kysnutého cesta si vyžaduje trochu trpezlivosti, ale pôžitok z čerstvých, voňavých švédskych škoricových rožkov vám túto námahu vynahradí.

Buchty pečené v rúre

Buchty plnené lekvárom s posýpkou na vrchu.

Domáce tvarohové buchty

Výborné domáce tvarohové buchty z kysnutého cesta.

Pletenec s dvomi plnkami

Pletence s kysnutého cesta. Z daného receptu vyjdu dva, takže ak sa neviete rozhodnúť pre jednu príchuť, každý môže byť iný. Ja som pripravila škoricovú plnku a do polovice pridala i orechy a kakao

Tradičné české buchty

Recept na pravé tradičné české buchty s tvarohovou plnkou.

Čučoriedkové buchty

Čučoriedkové rožky sú jedným z mojich najobľúbenejších pečív. Najlepšie sú teplé, keď sú bobule ešte mierne teplé a cesto je mäkké a nadýchané. Sú ideálnou popoludňajšou pochúťkou pre celú rodinu, najmä preto, že ich príprava je neuveriteľne jednoduchá a rýchla.

Podobné recepty

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

Mäkučké, chutné, voňavé, tradičné buchty

Švédske škoricové buchty z domáceho kysnutého cesta

Ide o skutočný rodinný recept zo Švédska, ktorý je u nás doma veľmi obľúbený, najmä počas chladných dní. Príprava kysnutého cesta si vyžaduje trochu trpezlivosti, ale pôžitok z čerstvých, voňavých švédskych škoricových rožkov vám túto námahu vynahradí.

Buchty pečené v rúre

Buchty plnené lekvárom s posýpkou na vrchu.

Domáce tvarohové buchty

Výborné domáce tvarohové buchty z kysnutého cesta.

Pletenec s dvomi plnkami

Pletence s kysnutého cesta. Z daného receptu vyjdu dva, takže ak sa neviete rozhodnúť pre jednu príchuť, každý môže byť iný. Ja som pripravila škoricovú plnku a do polovice pridala i orechy a kakao

Tradičné české buchty

Recept na pravé tradičné české buchty s tvarohovou plnkou.

Čučoriedkové buchty

Čučoriedkové rožky sú jedným z mojich najobľúbenejších pečív. Najlepšie sú teplé, keď sú bobule ešte mierne teplé a cesto je mäkké a nadýchané. Sú ideálnou popoludňajšou pochúťkou pre celú rodinu, najmä preto, že ich príprava je neuveriteľne jednoduchá a rýchla.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4008 receptov

Mäsité jedlá

1948 receptov

Mascarpone

275 receptov

Dezert

2953 receptov

Večera

3689 receptov

Raňajky

1062 receptov

Cestoviny

451 receptov

Šaláty

326 receptov