REKLAMA
PEČENÉ BUCHTY

PEČENÉ BUCHTY

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Suroviny

  • 225 ml mlieka Pridané do
  • 42 g čerstvého droždia Pridané do
  • 40 g kryštálového cukru Pridané do
  • 360 g hladkej múky Pridané do
  • 3 žĺtky Pridané do
  • 40 g masla Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • lekvár Pridané do

Na potretie po upečení

  • 30 g maslo Pridané do
  • 20 ml tuzemský rum Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

V teplom mlieku rozmiešame droždie, lyžicu cukru a lyžicu múky. Necháme na teplom mieste približne 10 minút podkysnúť. V robote vymiesime zvyšnú múku spolu s cukrom, žĺtkami a pripraveným kváskom. Po približne 5 minútach pridáme zmäknuté maslo, soľ a vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od stien misky.

2. Krok

Cesto pomúčenými rukami našponujeme, vrátime naspäť do misky, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť, kým zdvojnásobí objem. Potom ho na pomúčenej doske rukami krátko prehnietime a rozvaľkáme na tenko do tvaru obdĺžnika, ktorý rozrežeme na 12 štvorcov. Do stredu každého pridáme lyžicu lekváru. Dôkladne zabalíme, aby plnka nevytiekla a opatrne vytvarujeme buchty. Uložíme ich tesne vedľa seba do formy vystlanej papierom na pečenie a pod utierkou necháme na teplom mieste podkysnúť ešte 30 minút. Buchty pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Do zlatista upečené buchty ešte horúce potrieme zmesou tuzemáku a roztopeného masla a necháme vo forme vychladnúť.

3. Krok

Pečené buchty podávame posypané práškovým cukrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov