REKLAMA
   
Zdroj: pixabay
Pečené bravčové pliecko so zemiakmi
Výborný obed z jedného pekáča.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 1 kg bravčové plece
 - 4 čl soľ
 - 10 zemiakov
 - sušený tymián
 - 2 čl drvená rasca
 - čierne mleté korenie
 - olej
 - 3 strúčiky cesnaku
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 180 min.
1. Krok 
  Mäso v celku si očistíme a poriadne nasolíme a nakoreníme z každej strany. Posypeme drvenou rascou a na oleji opečieme z každej strany.
2. Krok 
  Zemiaky si očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Posolíme a posypeme sušeným tymiánom.
3. Krok 
  Do pekáča kde sme mäso opekali vložíme zemiaky, na vrch dáme mäso a pridáme cesnak, ktorý sme si očistili. Podlejeme trochou vody a zakryjeme.
4. Krok 
  Mäso dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňov asi 2 hodiny do mäkka.