REKLAMA

Zdroj: Saminaleo from Getty Images

Pečené baranie stehno v alobale

Delikátne pečené baranie stehno v alobale.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kus celé baranie stehno Pridané do
  • 2 vetvičky rozmarínu Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 Lyžice olivového oleja Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 160°C. Baranie stehno umyte, osušte a potom posypte korením a soľou.

2. Krok

Strúčiky cesnaku ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Rozmarín opláchnite a jeho ihličky otrhajte. Následne mäso najemno narežte a napichajte do mäsa cesnak a rozmarín.

3. Krok

Stehno potrite olivovým olejom a zabaľte ho do alobalu.

4. Krok

Alobalom zabalené stehno vložte do rúry a pečte približne 1.5 hodiny. Po uplynutí tejto doby alobal opatrne odstráňte a mäso nechajte v rúre ešte 20 minút.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Vynikajúce pečené jahňacie rebrá

Chutné pečené rebierka na rozmaríne a cesnaku.

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Pečené morčacie stehno

Chutné pečené morčacie stehno. Podávať ho môžeme so zeleninovým šalátom, ryžou alebo varenými zemiakmi.

Jahňacie stehno

Luxusné pečené jahňacie stehno.

Živánska v alobale

Najlepšia živánska v alobale. Recept z kategórie všetko v jednom hrnci.

Vianočná pečená morka

Tento recept na chutného a šťavnatého pečeného moriaka sa stal mojím obľúbeným receptom na vianočné oslavy. Robila som ho už niekoľkokrát a nikdy ma nesklamal. Pečené mäso je dokonale jemné a šťavnaté a kombinácia korenín mu dodáva úžasnú sviatočnú chuť.

Jahňacie stehno ako bavlnka

Jahňacie stehno, ktoré sa rozplýva na jazyku.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Vynikajúce pečené jahňacie rebrá

Chutné pečené rebierka na rozmaríne a cesnaku.

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Pečené morčacie stehno

Chutné pečené morčacie stehno. Podávať ho môžeme so zeleninovým šalátom, ryžou alebo varenými zemiakmi.

Jahňacie stehno

Luxusné pečené jahňacie stehno.

Živánska v alobale

Najlepšia živánska v alobale. Recept z kategórie všetko v jednom hrnci.

Vianočná pečená morka

Tento recept na chutného a šťavnatého pečeného moriaka sa stal mojím obľúbeným receptom na vianočné oslavy. Robila som ho už niekoľkokrát a nikdy ma nesklamal. Pečené mäso je dokonale jemné a šťavnaté a kombinácia korenín mu dodáva úžasnú sviatočnú chuť.

Jahňacie stehno ako bavlnka

Jahňacie stehno, ktoré sa rozplýva na jazyku.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4063 receptov

Mäsité jedlá

1973 receptov

Mascarpone

279 receptov

Dezert

3016 receptov

Večera

3733 receptov

Cestoviny

454 receptov

Raňajky

1091 receptov

Špargľa

34 receptov