REKLAMA

Passata - domáce prepasírované rajčiny

Pravý stredomorský návod ako spracovať rajčiny a uchovať ich vôňu a sladkosť v podobe pasírovaných paradajok, dá sa použiť na polievky omáčka a nemusíte kupovať v obchode, domáce je vždy lepšie :)

REKLAMA
Bohatá úroda paradajok nezostane bez povšimnutia! Najlepšie recepty s paradajkami

Recept nájdeš v tomto článku

Bohatá úroda paradajok nezostane bez povšimnutia! Najlepšie recepty s paradajkami

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 strúčik cesnak Pridané do
  • 1 ks stopkový zeler Pridané do
  • 1 pl olivový olej Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • 1 kg paradajka Pridané do
  • 12 čl práškový cukor Pridané do
  • čerstvý tymián Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame/nasekáme nadrobno. Zeler nakrájame na plátky. Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej, iba na miernom ohni aby sme ho neprepálili. Do oleja pridáme najskôr cibuľu, cesnak, zeler, tymian a bobkový list. A restujeme do mäkka krátko max 5 minút.

2. Krok

Medzitým si pripravíme rajčiny, ktoré nakrájame na kocky, potom ich pridáme do panvice k ostatným surovinám. Postupne dochutíme soľou, čerstvo pomletým korením a cukrom. Zakryjeme a necháme variť 5 minút na väčšom plameni.

3. Krok

Následne odkryjeme a necháme odokryte variť 30 minút do mäkka, aby sa rajčiny rozpadli. Rajčinovú zmes potom prepasírujeme cez jemné sitko. Pri pasírovaní si pomôžeme vareškou, aby sme dostali všetku šťavu, ktorá v rajčinách je :)

4. Krok

Necháme vychladnúť, prelejeme do pohárov a skladujeme v chladničke. Passatu môžeme použiť do nespočetného množstva receptov alebo si ju dať len ako omáčku na cestoviny.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4235 receptov

Mäsité jedlá

2035 receptov

Raňajky

1196 receptov

Mascarpone

296 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Večera

3906 receptov

Dezert

3218 receptov