Passata - domáce prepasírované rajčiny

REKLAMA

Pravý stredomorský návod ako spracovať rajčiny a uchovať ich vôňu a sladkosť v podobe pasírovaných paradajok, dá sa použiť na polievky omáčka a nemusíte kupovať v obchode, domáce je vždy lepšie :)

  • 50Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 1 strúčik cesnak Pridané do
  • 1 ks stopkový zeler Pridané do
  • 1 pl olivový olej Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • 1 kg paradajky Pridané do
  • 12 čl práškový cukor Pridané do
  • čerstvý tymián Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame/nasekáme nadrobno. Zeler nakrájame na plátky. Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej, iba na miernom ohni aby sme ho neprepálili. Do oleja pridáme najskôr cibuľu, cesnak, zeler, tymian a bobkový list. A restujeme do mäkka krátko max 5 minút.

2. Krok

Medzitým si pripravíme rajčiny, ktoré nakrájame na kocky, potom ich pridáme do panvice k ostatným surovinám. Postupne dochutíme soľou, čerstvo pomletým korením a cukrom. Zakryjeme a necháme variť 5 minút na väčšom plameni.

3. Krok

Následne odkryjeme a necháme odokryte variť 30 minút do mäkka, aby sa rajčiny rozpadli. Rajčinovú zmes potom prepasírujeme cez jemné sitko. Pri pasírovaní si pomôžeme vareškou, aby sme dostali všetku šťavu, ktorá v rajčinách je :)

4. Krok

Necháme vychladnúť, prelejeme do pohárov a skladujeme v chladničke. Passatu môžeme použiť do nespočetného množstva receptov alebo si ju dať len ako omáčku na cestoviny.

Podobné recepty

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Zdravé cestoviny s feta syrom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla cuketová omáčka so smotanou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla cuketová omáčka so smotanou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchle špagety s cuketou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchle špagety s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cestoviny s paradajkami a syrom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Zdravé cestoviny s feta syrom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla cuketová omáčka so smotanou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla cuketová omáčka so smotanou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchle špagety s cuketou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchle špagety s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cestoviny s paradajkami a syrom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image patrik_v_kuchyni

Passata - domáce prepasírované rajčiny

Pravý stredomorský návod ako spracovať rajčiny a uchovať ich vôňu a sladkosť v podobe pasírovaných paradajok, dá sa použiť na polievky omáčka a nemusíte kupovať v obchode, domáce je vždy lepšie :)

50
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame/nasekáme nadrobno. Zeler nakrájame na plátky. Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej, iba na miernom ohni aby sme ho neprepálili. Do oleja pridáme najskôr cibuľu, cesnak, zeler, tymian a bobkový list. A restujeme do mäkka krátko max 5 minút.

2. Krok

Medzitým si pripravíme rajčiny, ktoré nakrájame na kocky, potom ich pridáme do panvice k ostatným surovinám. Postupne dochutíme soľou, čerstvo pomletým korením a cukrom. Zakryjeme a necháme variť 5 minút na väčšom plameni.

3. Krok

Následne odkryjeme a necháme odokryte variť 30 minút do mäkka, aby sa rajčiny rozpadli. Rajčinovú zmes potom prepasírujeme cez jemné sitko. Pri pasírovaní si pomôžeme vareškou, aby sme dostali všetku šťavu, ktorá v rajčinách je :)

4. Krok

Necháme vychladnúť, prelejeme do pohárov a skladujeme v chladničke. Passatu môžeme použiť do nespočetného množstva receptov alebo si ju dať len ako omáčku na cestoviny.

Ingrediencie
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
1 ks
stopkový zeler
1 pl
olivový olej
1 ks
bobkový list
1 kg
paradajky
12 čl
práškový cukor
čerstvý tymián
soľ
mleté čierne korenie