REKLAMA
![Paradajková pomazánka Paradajková pomazánka](https://eu.tastescdn.net/thumbor/9KqSSTW16BNpid0474EjrAfYPz8=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Yv2u0bYY1XhZTWRzeTvi/ddf050f5a85810b9f773615ec0c2ce.jpeg)
Paradajková pomazánka
Výborná paradajková pomazánka zo sušených paradajok
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 šálka lúpaných slnečnicových semienok
- 1 šálka sušených paradajok
- 3 pl Nakrájaná cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 1 pl kokosový cukor
- 1 pl ľanový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Slnečnicové semienka prepláchnite, kým voda nebude čistá. Namočte slnečnicové semienka do vody aspoň na hodinu alebo cez noc. Po namáčaní odstráňte vodu a opláchnite ich. Sceďte pomocou sitka.
![Paradajková pomazánka - krok prípravy 1 Paradajková pomazánka - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/tsjSnpt9WR5BA0uJKOHej1AwEM8=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Yv2u0bYY1XhZTWRzeTvi/5d46ad8551bd0a671aee7e22ff96e1.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Do mixéra najprv vložte sušenú paradajku a asi 10 sekúnd premiešajte.
![Paradajková pomazánka - krok prípravy 1 Paradajková pomazánka - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/f9U30OiWdrnRoZCNumPppKbqGqo=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Yv2u0bYY1XhZTWRzeTvi/8fe256e1c7088014ea6ede50de2355.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Pridajte slnečnicové semiačka, cibuľu a cesnak a znova ich posekajte, kým nebudú nahrubo nasekané. Pridajte kokosový cukor a ľanový olej a potom znova spustite, kým sa dobre nerozmieša.
![Paradajková pomazánka - krok prípravy 1 Paradajková pomazánka - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/5BVCbj_-qhjluJgHBpf7Z84N6MQ=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Yv2u0bYY1XhZTWRzeTvi/7d7bad390ad9cd023f9f076472e16e.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Na servírovanie používame pred nanesením nátierky opečený obilný chlieb pokvapkaný balzamikovým octom, prekladaný zrelou paradajkou a na záver dochutený soľou a korením. Dobrú chuť!
![Paradajková pomazánka - krok prípravy 1 Paradajková pomazánka - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/jjnTi7EvFUTbappc1rNEpLSGUfE=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Yv2u0bYY1XhZTWRzeTvi/384758f1384de131e562dce3e582ff.jpeg)
Zdroj: Youtube