:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/b-wSfVaVlx39z4mo_2_j/8c38b83385f239028878e53a94f015.jpeg)
Ovocný snehový koláč kysnutý
60 min
1
REKLAMA
Úplne úžasný koláčik plný chuti a čerstvého ovocia.
60 min
1
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 4 vajcia
- 250 g hery
- 20 g droždia
- 5 lyžíc mlieka
- 250 g hladkej múky
- 250 g tvaroh
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 5 lyžíc práškového cukru
- Štipka soli
- 600 g ríbezlí
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Droždie rozmiešame vo vlažnom mlieku s lyžicou kryštáľového cukru a necháme napučať.
2. Krok
Žĺtky vymiešame so zmäknutým tukom, pridáme kvások, múku a soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozotrieme na vymastený plech.
3. Krok
Na cesto rovnomerne nanesieme tvaroh, poukladáme naň ovocie a necháme ešte asi pol hodinku podkysnúť. Ovocia môže byť kľudne aj viac, hocijaké sezónne alebo zmrazené ovocie. Najlepšie sú asi ríbezle, lebo ich kyslosť vytvára zaujímavý kontrast so sladkým snehom. Potom dáme piesť do trúby vyhriatej na 180 C.
4. Krok
Medzitým si vyšľaháme tuhý sneh zo 4 bielkov a piatich dobre naplnených lyžíc práškového cukru. Keď je koláč takmer upečený, natrieme naň sneh a ešte dopečieme do zlatista.