![Ovocné tortičky Ovocné tortičky](https://eu.tastescdn.net/thumbor/udsXwxFiKKkjVColLq1Ppwq_bjo=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nkAFXPO309B87HXfrMVg/466d2b2e78c90af96ec29660e047b8.jpeg)
Ovocné tortičky
Tento koláčik vydrží byť mäkký 3-4dni.Použiť sa môže rôzne ovocie, je veľmi vďačný.Recept mám z receptov zo života.
Ingrediencie
Cesto
- 8 vajec
- 400 g práškový cukor
- 4 pl olej
- 8 pl mlieko
- 400 g polohrubá múka
- 1 čl sóda bikarbóna
Krém
- 400 ml mlieko
- 2 ks zlatý klas prášok
- 1 žĺtko
- 100 g práškový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 250 g maslo
- 100 g mleté orechy
- džem
- ovocie podľa chuti
- 10 g želatína
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Žltky s 200g pr.cukru vymiešame,postupne pridáme horúce mlieko, olej,múku a sódu bikarbónu.Z bielkov a zvyšného cukru vymiešame sneh a ten zapracujeme do cesta. Dáme na vymastený a vysypaný múkou väčší plech, alebo rozdelíme cesto na polovice a upečieme dva pláty. Po upečení z vychladnutého vykrajujeme kolieska o priemere cca 6cm.
V mlieku rozmiešame 2 zlaté klasy a žĺtok,uvaríme za stáleho miešania kašu. Do vlažnej pridáme práškový cukor a vanilkový cukor, postupne za stáleho miešania v šlahači pridávame maslo.Vymiešame jemný krém.Krémom spájame po dve kolieska, natrieme aj boky krémom a posypeme pomletými orechami.
Vrch tortičiek natrieme džemom alebo lekvárom, naň uložíme ovocie mrazené, môžeme použiť aj kompotové. Želatínu uvaríme podľa návodu buď v kompótovej šťave, alebo ak máme mrazené ovocie šťavu ktorú pustí pri rozmrazení plus voda.Želatínou zalejeme ovocie Dozdobíme krémom čo nám zostal.A šup dať do chladu stuhnúť.
*** rada:ja natriem džemom kraje ozdobím krémom potom dám ovocie a želatínu,,nesteká mi a je to pre mňa lepšie týmto spôsobom, skúste ako Vám bude lepšie. ***rada:môže sa cesto pokropiť rumom alebo rumovou,alebo inou príchuťou aby nebolo suché,,po upečení :)