Orechový závin s džemom

REKLAMA

Najlepší kysnutý orechový závin, ktorým určite prekvapíte svojich blízkych!

  • 50Minút
  • 14Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
14

Suroviny

  • 300 g hladkej špaldovej múky (použila som hladkú špaldovú od Babičkina voľba) Pridané do
  • 60 g trstinového cukru Pridané do
  • 15 g perníkového korenia Pridané do
  • 1 čl mletej škorice Pridané do
  • 3 pl mlieka (kravského alebo mandľového) Pridané do
  • 4 pl medu Pridané do
  • 1 pl rumu Pridané do
  • 1 čl vanilkového extraktu Pridané do
  • 2 vajce (na potrenie a do cesta neskôr) Pridané do
  • 50 g celých blanšírovaných (bielych) mandlí Pridané do

Plnka

  • 350 g marhuľového džemu Pridané do
  • 70 g nasekaných vlašských orechov Pridané do
  • 30 g mletých vlašských orechov Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si vo veľkej mise zmiešame suché ingrediencie, čiže hladkú špaldovú múku, trstinový cukor, perníkové korenie a mletú škoricu.

2. Krok

K nim následne pridáme mlieko, med, rum, vanilkový extrakt a vajíčko. Rukami spracujeme na hladké cesto, ktoré sa už nelepí na ruky. V prípade potreby pridajte trochu múku a pracujte s cestom ďalej. Hotové cesto premiestnite na nahrubo pomúčenú dosku vaľkanie a rozdeľte ho na 2 rovnaké časti.

3. Krok

Na plnku si iba zmiešame v mise džem s orechami.

4. Krok

Cesto vyvaľkáme do obdĺžnikového tvaru tak, aby sa dalo stočiť do závinu. Plát cesta by mal mať 2-3 mm. Na cesto navrstvíme lekvár, vynecháme 2 cm od okraja. Plát zrolujeme do závinu a konce dobre uzavrieme. Premiestnime na plech s papierom na pečenie. Rovnako postupujeme aj s druhou polovicou cesta.

5. Krok

Hotové záviny potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme mandľami. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 30 minúť. Po 10 minútach prikryjeme alobalom, aby sa nám orechy príliš nespiekli.

6. Krok

Upečený závin necháme vychladnúť na plechu prikrytý čistou kuchynskou utierkou. Podávame nakrájané na hrubšie plátky posypané práškových cukrom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Mňam mňam mňam.

Podobné recepty

Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Zapečené cheesecake ovsené vločky
Recept od prémiového používateľa
Mrkvové cupcakes
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 4

Mandľové tartaletky so slaným karamelom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 4
Makovo - višňové lístkové slimáky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo - višňové lístkové slimáky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Zapečené cheesecake ovsené vločky
Recept od prémiového používateľa
Mrkvové cupcakes
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 4

Mandľové tartaletky so slaným karamelom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 4
Makovo - višňové lístkové slimáky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo - višňové lístkové slimáky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Orechový závin s džemom

Najlepší kysnutý orechový závin, ktorým určite prekvapíte svojich blízkych!

50
Minút
14
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme tým, že si vo veľkej mise zmiešame suché ingrediencie, čiže hladkú špaldovú múku, trstinový cukor, perníkové korenie a mletú škoricu.

2. Krok

K nim následne pridáme mlieko, med, rum, vanilkový extrakt a vajíčko. Rukami spracujeme na hladké cesto, ktoré sa už nelepí na ruky. V prípade potreby pridajte trochu múku a pracujte s cestom ďalej. Hotové cesto premiestnite na nahrubo pomúčenú dosku vaľkanie a rozdeľte ho na 2 rovnaké časti.

3. Krok

Na plnku si iba zmiešame v mise džem s orechami.

4. Krok

Cesto vyvaľkáme do obdĺžnikového tvaru tak, aby sa dalo stočiť do závinu. Plát cesta by mal mať 2-3 mm. Na cesto navrstvíme lekvár, vynecháme 2 cm od okraja. Plát zrolujeme do závinu a konce dobre uzavrieme. Premiestnime na plech s papierom na pečenie. Rovnako postupujeme aj s druhou polovicou cesta.

5. Krok

Hotové záviny potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme mandľami. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 30 minúť. Po 10 minútach prikryjeme alobalom, aby sa nám orechy príliš nespiekli.

6. Krok

Upečený závin necháme vychladnúť na plechu prikrytý čistou kuchynskou utierkou. Podávame nakrájané na hrubšie plátky posypané práškových cukrom.

Ingrediencie
Suroviny
300 g
hladkej špaldovej múky (použila som hladkú špaldovú od Babičkina voľba)
60 g
trstinového cukru
15 g
perníkového korenia
1 čl
mletej škorice
3 pl
mlieka (kravského alebo mandľového)
4 pl
medu
1 pl
rumu
1 čl
vanilkového extraktu
2
vajce (na potrenie a do cesta neskôr)
50 g
celých blanšírovaných (bielych) mandlí
Plnka
350 g
marhuľového džemu
70 g
nasekaných vlašských orechov
30 g
mletých vlašských orechov