REKLAMA
![Opekaný zubáč so zemiakovou kašou Opekaný zubáč so zemiakovou kašou](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rx6D6vQRw68Fhll77zczb-iCJVY=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/RgMUzn98A9WBVhOlqv3k/bf0b005db3c7be5ce0031740853de075.jpeg)
Opekaný zubáč so zemiakovou kašou
Rýchla fit večera
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 300 g zubáč
- 6 kus zemiak
- 1 polievková lyžica rastlinný tuk
- 1 dl mlieko
- soľ
- korenie štyroch farieb
- múka
- drvená rasca
- citrónová šťava
- olivový olej
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a dáme variť do osolenej vody, necháme rozvariť a scedíme. Do zemiakov pridáme maslo a mlieko a vymiešame do hladkej kaše ak je príliš husta pridávame viac mlieka, dosolime podľa chuti.
2. Krok
Filety zo zubáča osušíme kuchynskou utierkou osolíme, okoreníme, pridáme rascu a pokvapkáme citrónovou šťavou. Zubáča obalíme v múke.
3. Krok
Na panvici si roztopíme trochu masla s olivovým olejom, necháme rozpáliť a pridáme obalené filety. Opečieme z každej strany do zlatova, najskôr opekáme stranu s kožou. Naservírujeme filetu so zemiakovou kašou. Dobrú chuť.