Opekaný zubáč so zemiakovou kašou

45 min
1
REKLAMA

Rýchla fit večera

45 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 300 g zubáč Pridané do
  • 6 ks zemiak Pridané do
  • 1 pl rastlinný tuk Pridané do
  • 1 dl mlieko Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie štyroch farieb Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky ošúpeme a dáme variť do osolenej vody, necháme rozvariť a scedíme. Do zemiakov pridáme maslo a mlieko a vymiešame do hladkej kaše ak je príliš husta pridávame viac mlieka, dosolime podľa chuti.

2. Krok

Filety zo zubáča osušíme kuchynskou utierkou osolíme, okoreníme, pridáme rascu a pokvapkáme citrónovou šťavou. Zubáča obalíme v múke.

3. Krok

Na panvici si roztopíme trochu masla s olivovým olejom, necháme rozpáliť a pridáme obalené filety. Opečieme z každej strany do zlatova, najskôr opekáme stranu s kožou. Naservírujeme filetu so zemiakovou kašou. Dobrú chuť.

Top kategórie

Obed

1692 receptov

Pečivo

220 receptov

Cestoviny

179 receptov

Lacné jedlá

857 receptov

Kuracie mäso

286 receptov

Dezert

1189 receptov

Mäsité jedlá

752 receptov

Šaláty

134 receptov