Opekaný zubáč so zemiakovou kašou

REKLAMA

Rýchla fit večera

  • 45Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 300 g zubáč Pridané do
  • 6 ks zemiak Pridané do
  • 1 polievková lyžica rastlinný tuk Pridané do
  • 1 dl mlieko Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie štyroch farieb Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky ošúpeme a dáme variť do osolenej vody, necháme rozvariť a scedíme. Do zemiakov pridáme maslo a mlieko a vymiešame do hladkej kaše ak je príliš husta pridávame viac mlieka, dosolime podľa chuti.

2. Krok

Filety zo zubáča osušíme kuchynskou utierkou osolíme, okoreníme, pridáme rascu a pokvapkáme citrónovou šťavou. Zubáča obalíme v múke.

3. Krok

Na panvici si roztopíme trochu masla s olivovým olejom, necháme rozpáliť a pridáme obalené filety. Opečieme z každej strany do zlatova, najskôr opekáme stranu s kožou. Naservírujeme filetu so zemiakovou kašou. Dobrú chuť.

Podobné recepty

Pstruh s opekanými zemiakmi
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pstruh s opekanými zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Rybie karbanátky

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Slané špenátové palacinky
Fotorecept

Slané špenátové palacinky

Recepty na chudnutie
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilovany steak z tuniaka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Špenátové krupoto s údeným lososom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátové krupoto s údeným lososom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Pstruh s opekanými zemiakmi
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pstruh s opekanými zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Rybie karbanátky

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Slané špenátové palacinky
Fotorecept

Slané špenátové palacinky

Recepty na chudnutie
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilovany steak z tuniaka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Špenátové krupoto s údeným lososom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátové krupoto s údeným lososom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image patrik_v_kuchyni

Opekaný zubáč so zemiakovou kašou

Rýchla fit večera

45
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zemiaky ošúpeme a dáme variť do osolenej vody, necháme rozvariť a scedíme. Do zemiakov pridáme maslo a mlieko a vymiešame do hladkej kaše ak je príliš husta pridávame viac mlieka, dosolime podľa chuti.

2. Krok

Filety zo zubáča osušíme kuchynskou utierkou osolíme, okoreníme, pridáme rascu a pokvapkáme citrónovou šťavou. Zubáča obalíme v múke.

3. Krok

Na panvici si roztopíme trochu masla s olivovým olejom, necháme rozpáliť a pridáme obalené filety. Opečieme z každej strany do zlatova, najskôr opekáme stranu s kožou. Naservírujeme filetu so zemiakovou kašou. Dobrú chuť.

Ingrediencie
300 g
zubáč
6 ks
zemiak
1 polievková lyžica
rastlinný tuk
1 dl
mlieko
soľ
korenie štyroch farieb
hladká múka
drvená rasca
citrónová šťava
olivový olej