REKLAMA

Omáčka carbonara

Carbonara omáčka je slaná a krémová omáčka, ktorá sa používa na cestoviny. Táto talianska omáčka má jednoduchý zoznam ingrediencií, ale je nutné mať správny postup, aby omáčka vyzerala a chutila tak, ako má.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 350 g cestovín Pridané do
  • 200 g pancetty (prípadne môžete použiť guanciale) Pridané do
  • 4 ks vajcia Pridané do
  • 100 g strúhaného parmezánu Pridané do
  • 150 ml smotany na varenie Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

25 min.
1. Krok

Uvarte cestoviny podľa návodu na obale.

2. Krok

V panvici opekajte pancettu alebo guanciale na strednom ohni, kým nebude zlatistá, ale stále mäkká. Potom ju dajte bokom.

3. Krok

Do misky dajte žĺtky a polovicu strúhaného parmezánu. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Potom dôkladne vmiešajte.

4. Krok

Ku pancette pridajte smotanu na varenie a nechajte to zohriať.

5. Krok

Zmiešajte uvarené cestoviny s pancettou a smotanou na varenie. Potom pridajte vajcia a miesite, kým sa vajcia nezohrejú a nemenia sa na krém.

6. Krok

Odstráňte z tepla a pridajte zostávajúci strúhaný parmezán.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov