:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5ZvVMsZjb27lqby3DlhC/94a9ed535afcfdfbb47b65a74166c512.jpg)
Obrátený jablkový koláč
80 min
9
REKLAMA
Osviežujúci koláčik plný šťavnatých jabĺk
80 min
9
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 5 ks jablko
- 150 g hladká múka
- 150 g trstinový cukor
- 5 pl maslo
- 1 ks vajce
- 1 dcl mlieko
- 2 čl kypriaci prášok do pečiva
- vanilková esencia
- hrozienka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Ošúpané jablká si nakrájame na mesiačiky a rozložíme ich na dno tortovej formy, ktorú sme si pred tým vymastili maslom. Jablká posypeme trochou hrozienok, ale môžeme použiť aj plátky mandlí alebo vlašské oriešky.
2. Krok
Vo väčšej mise si vymiešame vajce s pár kvapkami vanilkového extraktu, mliekom a zmäknutým maslom. Do zmesi po častiach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom a cukor. Znova dôkladne premiešame a vylejeme na jablká.
3. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. Po dopečení necháme koláč vychladnúť a až potom ho vyklopíme z tortovej formy.
Komentáre (2)
Vyzerá luxusne, ukladám receptík.
Vypadá luxusne❤