REKLAMA

Nepečený čokoládový cheesecake

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Korpus

  • 200 g maslových sušienok napr Bebe alebo Lotus Pridané do
  • 100 g roztopeného masla Pridané do

Plnka

  • 250 g horkej čokolády min 50 70 kakaa Pridané do
  • 500 g mascarpone alebo jemný smotanový syr Pridané do
  • 250 ml smotany na šľahanie 33 Pridané do
  • 100 g práškového cukru prispôsobiť podľa chuti Pridané do
  • 1 čl vanilkového extraktu Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Na ozdobenie ( volitelné)

  • strúhaná alebo hobľovaná čokoláda Pridané do
  • Kakao na posypanie Pridané do
  • čerstvé ovocie napr maliny alebo jahody Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Korpus: 1. Sušienky rozdrv úplne na prach (mixér alebo valček). 2. Zmiešaj ich s roztopeným maslom. 3. Natlač hmotu na dno tortovej formy (ø 20–22 cm) a daj do chladničky stuhnúť, aspoň na 15–20 minút.

2. Krok

Plnka: 1. Čokoládu rozpusti vo vodnom kúpeli alebo opatrne v mikrovlnke. Nechaj mierne vychladnúť. 2. Mascarpone vyšľahaj s práškovým cukrom, vanilkou a štipkou soli. 3. V inej miske vyšľahaj smotanu dotuha. 4. Do mascarpone zmesi primiešaj vychladnutú čokoládu. 5. Nakoniec jemne vmiešaj vyšľahanú smotanu. 6. Hotovú plnku rovnomerne rozotri na sušienkový korpus.

3. Krok

Chladenie: 1. Zakry tortu fóliou a nechaj v chladničke minimálne 4 hodiny (ideálne cez noc), aby poriadne stuhla.

4. Krok

Ozdobenie a podávanie: - Posyp čokoládovými hoblinami, kakaom alebo ozdob čerstvým ovocím. - Krájaj horúcim nožom pre čisté rezy.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4953 receptov

Lacné jedlá

1542 receptov

Kuracie mäso

800 receptov

Mäsité jedlá

2284 receptov

Dezert

3835 receptov

Nátierky

333 receptov

Rýchle jedlá

4200 receptov

Pre diabetikov

633 receptov