VIDEORECEPT Najlepšie langoše z cesta z chladničky

REKLAMA

Úžasné langoše, najlepšie aké som kedy jedla :-) Odkedy ich poznám, iné u nás doma už nerobím. Sú chuťovo výborné, celkom iné než tie z klasického kysnutého cesta. Cesto ľahučké, nadýchané a zvonka jemne chrumkavé. Ich príprava je priam bezprácna👍

  • 30Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Cesto

  • 1 kg múka hladká Pridané do
  • 7 dl cca voda Pridané do
  • 3 pl studený jogurt biely Pridané do
  • 42 g čerstvé droždie Pridané do
  • 1 pl soľ Pridané do

Na vysmážanie

  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

V miske premiešame múku so soľou, pridáme jogurt a vo 2 dl vody rozmiešané droždie. Tých ostatných cca 5-5,5 dl vody pridávame postupne počas vypracúvania cesta podľa toho, ako múka pije. Máme dostať polomäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky ešte vymiesime do bochníka. Cesto s miskou dáme do igelitového sáčku, uzavrieme a dáme (najlepšie na 1 noc) do chladničky nakysnúť.

2. Krok

Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami z cesta odtŕhame kúsky veľkosti na 1 langoš a pokladieme na tácku. Takto necháme cca 40 minút oddychovať, aby sa cesto prehrialo a dalo sa pekne naťahovať :-)

3. Krok

Po uplynutí času si rozohrejeme olej v panvici. Naolejovanými rukami cesto/bochníček natiahneme na tenko a vysmážame z oboch strán. Pre lepšiu a presnejšiu predstavu prípravy si pozrite aj moje video.

4. Krok

Langoše sú výborné, chuťovo oveľa inakšie, než z klasického obyčajného cesta. Podľa chuti si už každý dá cesnak, syr, smotanu alebo kečup :-) Prajem dobrú chuť!

5. Krok

Tieto langoše sú veľmi praktické na prípravu, keďže jeden deň za pár minút zamiesite a na druhý deň môžete pohodlne piecť langoš🙂 Keď nepočítame čas státia v chladničke, tak máme vlastne čerstvý langoš do 1/2 hodinky na stole😉

6. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Topka!

Podobné recepty

Špaldové langoše z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Špaldové langoše z cesta z chladničky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Langoše
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Langoše

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravé zemiakové placky
Recept od prémiového používateľa
Najlepšie univerzálne kysnuté cesto
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie univerzálne kysnuté cesto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tradičné šúľance so strúhankou
Recept od prémiového používateľa
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Špenátové wafle so strateným vajíčkom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátové wafle so strateným vajíčkom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Špaldové langoše z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Špaldové langoše z cesta z chladničky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Langoše
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Langoše

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravé zemiakové placky
Recept od prémiového používateľa
Najlepšie univerzálne kysnuté cesto
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie univerzálne kysnuté cesto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tradičné šúľance so strúhankou
Recept od prémiového používateľa
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Špenátové wafle so strateným vajíčkom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátové wafle so strateným vajíčkom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Cesminaz

Najlepšie langoše z cesta z chladničky

Úžasné langoše, najlepšie aké som kedy jedla :-) Odkedy ich poznám, iné u nás doma už nerobím. Sú chuťovo výborné, celkom iné než tie z klasického kysnutého cesta. Cesto ľahučké, nadýchané a zvonka jemne chrumkavé. Ich príprava je priam bezprácna👍

30
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V miske premiešame múku so soľou, pridáme jogurt a vo 2 dl vody rozmiešané droždie. Tých ostatných cca 5-5,5 dl vody pridávame postupne počas vypracúvania cesta podľa toho, ako múka pije. Máme dostať polomäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky ešte vymiesime do bochníka. Cesto s miskou dáme do igelitového sáčku, uzavrieme a dáme (najlepšie na 1 noc) do chladničky nakysnúť.

2. Krok

Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami z cesta odtŕhame kúsky veľkosti na 1 langoš a pokladieme na tácku. Takto necháme cca 40 minút oddychovať, aby sa cesto prehrialo a dalo sa pekne naťahovať :-)

3. Krok

Po uplynutí času si rozohrejeme olej v panvici. Naolejovanými rukami cesto/bochníček natiahneme na tenko a vysmážame z oboch strán. Pre lepšiu a presnejšiu predstavu prípravy si pozrite aj moje video.

4. Krok

Langoše sú výborné, chuťovo oveľa inakšie, než z klasického obyčajného cesta. Podľa chuti si už každý dá cesnak, syr, smotanu alebo kečup :-) Prajem dobrú chuť!

5. Krok

Tieto langoše sú veľmi praktické na prípravu, keďže jeden deň za pár minút zamiesite a na druhý deň môžete pohodlne piecť langoš🙂 Keď nepočítame čas státia v chladničke, tak máme vlastne čerstvý langoš do 1/2 hodinky na stole😉

6. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Ingrediencie
Cesto
1 kg
múka hladká
7 dl
cca voda
3 pl
studený jogurt biely
42 g
čerstvé droždie
1 pl
soľ
Na vysmážanie
olej