VIDEORECEPT Najlepšie langoše z cesta z chladničky

REKLAMA

Úžasné langoše, najlepšie aké som kedy jedla :-) Odkedy ich poznám, iné u nás doma už nerobím. Sú chuťovo výborné, celkom iné než tie z klasického kysnutého cesta. Cesto ľahučké, nadýchané a zvonka jemne chrumkavé. Ich príprava je priam bezprácna👍

  • 30Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Cesto

  • 1 kg múka hladká Pridané do
  • 7 dl cca voda Pridané do
  • 3 pl studený jogurt biely Pridané do
  • 42 g čerstvé droždie Pridané do
  • 1 pl soľ Pridané do

Na vysmážanie

  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

V miske premiešame múku so soľou, pridáme jogurt a vo 2 dl vody rozmiešané droždie. Tých ostatných cca 5-5,5 dl vody pridávame postupne počas vypracúvania cesta podľa toho, ako múka pije. Máme dostať polomäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky ešte vymiesime do bochníka. Cesto s miskou dáme do igelitového sáčku, uzavrieme a dáme (najlepšie na 1 noc) do chladničky nakysnúť.

2. Krok

Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami z cesta odtŕhame kúsky veľkosti na 1 langoš a pokladieme na tácku. Takto necháme cca 40 minút oddychovať, aby sa cesto prehrialo a dalo sa pekne naťahovať :-)

3. Krok

Po uplynutí času si rozohrejeme olej v panvici. Naolejovanými rukami cesto/bochníček natiahneme na tenko a vysmážame z oboch strán. Pre lepšiu a presnejšiu predstavu prípravy si pozrite aj moje video.

4. Krok

Langoše sú výborné, chuťovo oveľa inakšie, než z klasického obyčajného cesta. Podľa chuti si už každý dá cesnak, syr, smotanu alebo kečup :-) Prajem dobrú chuť!

5. Krok

Tieto langoše sú veľmi praktické na prípravu, keďže jeden deň za pár minút zamiesite a na druhý deň môžete pohodlne piecť langoš🙂 Keď nepočítame čas státia v chladničke, tak máme vlastne čerstvý langoš do 1/2 hodinky na stole😉

6. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Komentáre (1)

Topka!

Podobné recepty

Špaldové langoše z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Špaldové langoše z cesta z chladničky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Podobné recepty

Špaldové langoše z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Špaldové langoše z cesta z chladničky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Top kategórie

Mäsité jedlá

409 receptov

Obed

1005 receptov

Lacné jedlá

592 receptov

Cuketa

140 receptov

Dezert

801 receptov

Večera

859 receptov

Pečivo

118 receptov

Raňajky

392 receptov
Recipe author image Cesminaz

Najlepšie langoše z cesta z chladničky

Úžasné langoše, najlepšie aké som kedy jedla :-) Odkedy ich poznám, iné u nás doma už nerobím. Sú chuťovo výborné, celkom iné než tie z klasického kysnutého cesta. Cesto ľahučké, nadýchané a zvonka jemne chrumkavé. Ich príprava je priam bezprácna👍

30
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V miske premiešame múku so soľou, pridáme jogurt a vo 2 dl vody rozmiešané droždie. Tých ostatných cca 5-5,5 dl vody pridávame postupne počas vypracúvania cesta podľa toho, ako múka pije. Máme dostať polomäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky ešte vymiesime do bochníka. Cesto s miskou dáme do igelitového sáčku, uzavrieme a dáme (najlepšie na 1 noc) do chladničky nakysnúť.

2. Krok

Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami z cesta odtŕhame kúsky veľkosti na 1 langoš a pokladieme na tácku. Takto necháme cca 40 minút oddychovať, aby sa cesto prehrialo a dalo sa pekne naťahovať :-)

3. Krok

Po uplynutí času si rozohrejeme olej v panvici. Naolejovanými rukami cesto/bochníček natiahneme na tenko a vysmážame z oboch strán. Pre lepšiu a presnejšiu predstavu prípravy si pozrite aj moje video.

4. Krok

Langoše sú výborné, chuťovo oveľa inakšie, než z klasického obyčajného cesta. Podľa chuti si už každý dá cesnak, syr, smotanu alebo kečup :-) Prajem dobrú chuť!

5. Krok

Tieto langoše sú veľmi praktické na prípravu, keďže jeden deň za pár minút zamiesite a na druhý deň môžete pohodlne piecť langoš🙂 Keď nepočítame čas státia v chladničke, tak máme vlastne čerstvý langoš do 1/2 hodinky na stole😉

6. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Ingrediencie
Cesto
1 kg
múka hladká
7 dl
cca voda
3 pl
studený jogurt biely
42 g
čerstvé droždie
1 pl
soľ
Na vysmážanie
olej