REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/kIt_pjWG_lfDtuarauwR/41c59036cb4517c94fb1717a0dd426.jpeg)
Najlepšie kysnuté cesto !
Ako pavučinka 🤌🏼 Na buchty/pizza slimáky/ škoricové hniezda…
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
48
Kvások
- 150 ml mlieka
- 2 pl cukor trstinový
- 1 kocka droždia
Suroviny na cesto
- 1 kg špaldová múka
- 1 pl soľ
- 105 g maslo
- 100 ml olivový olej
- 350 ml mlieko
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
Dáme si robiť kvások - 150ml mlieka + 2 PL trstinového cukru + kocka droždia. Odvážime si múku. Pridáme soľ, rozpustené maslo, olej, zvyšné mlieko (350ml). Na záver pridáme kvások. Vypracujeme cesto a necháme odpočívať 40-45 min. Následne je cesto pripravené na ďalšie spracovanie (buchty/pizza slimáky/...).