REKLAMA
Najlepšia šošovicová polievka od babičky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g klobása
- 150 g slanina
- 200 g červená šošovica
- 300 g zemiak
- 100 g Cibuľa
- 100 g mrkva
- 100 g stonkový zeler
- 2 strúčiky cesnak
- 2 pl jablkový ocot
- 2 bobkové listy
- Štipka mletý muškátový oriešok
- 2 l voda
- 1 pl cukor
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
V hrnci si opražíme slaninu a klobásu nakrájanú na menšie kúsky.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Pridáme najemno nakrájanú mrkvu, zeler a cibuľu. Všetko spolu orestujeme. Pridáme nasekaný cesnak.
Zdroj: Youtube
3. Krok
K základu pridáme zemiaky nakrájané na kocky, červenú šošovicu. Osolíme a okoreníme. Pridáme bobkový list.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Zalejeme vodou a necháme variť do mäkka. Keď je všekto mäkké pridáme ocot a cukor. Necháme prevrieť 5 minút a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením.
Zdroj: Youtube