Zdroj: FB-Varenie je radosť

Najlepšia domáca kápia v oleji

REKLAMA

Najlepšia zaváraná kápia v oleji recept

  • 130Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 kg kapia červená Pridané do
  • 500 ml ocot Pridané do
  • 1 ks deko Pridané do
  • 400 g cukor kryštál Pridané do
  • 100 ml olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Papriky rozkrojíme pozdĺž na polovice, očistíme a umyjeme.

2. Krok

Vložíme do vriacej vody a od bodu varu necháme prevrieť asi jednu, dve minúty, podľa toho ako je paprika "mäsová".

3. Krok

Sitkom vyberieme z vody a necháme vychladnúť, paprika je zmäknutá, ohybná. Dáme si variť sladkokyslý nálev: do 2 litrov vody pridáme cukor, deko a ocot, necháme prevrieť a odstavíme.

4. Krok

Vychladnutú papriku vkladáme do pohárov bruškom k stene pohára, postupne na seba po celom okraji pohára, najprv dlhšie a rovnejšie kúsky, menšie si odkladáme.

5. Krok

Keď je pohár plný, prídu na rad menšie kúsky paprík, ktoré vkladáme na vrch pohára hore bruškom. Do každého pohára pridáme 1 čajovú lyžičku oleja.

6. Krok

Zalejeme pripraveným nálevom, dobre uzavrieme viečkom a dáme sterilizovať, teplotu necháme vybehnúť na 100°C a hneď odstavíme.

Podobné recepty

Zavárané lečo bez varenia (na surovo)
Recept od prémiového používateľa
Zavárané paradajky vo vlastnej šťave
Recept od prémiového používateľa
Najlepšia paprika v oleji
Recept od prémiového používateľa
Pravá papriková pomázanka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pravá papriková pomázanka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce sušené paradajky v oleji recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce sušené paradajky v oleji recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Zavárané lečo bez varenia (na surovo)
Recept od prémiového používateľa
Zavárané paradajky vo vlastnej šťave
Recept od prémiového používateľa
Najlepšia paprika v oleji
Recept od prémiového používateľa
Pravá papriková pomázanka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pravá papriková pomázanka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce sušené paradajky v oleji recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce sušené paradajky v oleji recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Adri1017

Najlepšia domáca kápia v oleji

Najlepšia zaváraná kápia v oleji recept

130
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Papriky rozkrojíme pozdĺž na polovice, očistíme a umyjeme.

2. Krok

Vložíme do vriacej vody a od bodu varu necháme prevrieť asi jednu, dve minúty, podľa toho ako je paprika "mäsová".

3. Krok

Sitkom vyberieme z vody a necháme vychladnúť, paprika je zmäknutá, ohybná. Dáme si variť sladkokyslý nálev: do 2 litrov vody pridáme cukor, deko a ocot, necháme prevrieť a odstavíme.

4. Krok

Vychladnutú papriku vkladáme do pohárov bruškom k stene pohára, postupne na seba po celom okraji pohára, najprv dlhšie a rovnejšie kúsky, menšie si odkladáme.

5. Krok

Keď je pohár plný, prídu na rad menšie kúsky paprík, ktoré vkladáme na vrch pohára hore bruškom. Do každého pohára pridáme 1 čajovú lyžičku oleja.

6. Krok

Zalejeme pripraveným nálevom, dobre uzavrieme viečkom a dáme sterilizovať, teplotu necháme vybehnúť na 100°C a hneď odstavíme.

Ingrediencie
5 kg
kapia červená
500 ml
ocot
1 ks
deko
400 g
cukor kryštál
100 ml
olej