REKLAMA

Zdroj: Canva

Najlepší poľský žurek

Tradičné poľské národné jedlo - žurek

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • zákvas (voda a ražná múka) Pridané do
  • bujón Pridané do
  • biela klobása Pridané do
  • sušené huby Pridané do
  • vajce na tvrdo Pridané do
  • zemiak Pridané do
  • Cibuľa Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
  • majoránka Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Múku zmiešame s vodou a necháme aspoň 1 deň odstáť. Tak nám vznikne kvas (100 g múka ražná, 350 ml voda).

2. Krok

Nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti, po chvíľke k nej pridáme asi 3 strúčiky nakrájaného cesnaku.

3. Krok

Dochutíme čerstvo mletým korením, soľou a zalejeme hovädzím vývarom.

4. Krok

Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a hrsť sušených hríbov.

5. Krok

Zemiaky sa varia, zatiaľ dáme variť vajcia na tvrdo a nakrájame klobásu na kolieska.

6. Krok

Keď je to uvarené, pridáme klobásu, majorán a po chvíľke aj zákvas.

7. Krok

Necháme to spolu prevrieť a dochutíme soľou.

8. Krok

Podávame s vajcom uvareným na tvrdo. Dobrú chuť :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov