Zdroj: Canva

Najlepší poľský žurek

45 min
REKLAMA

Tradičné poľské národné jedlo - žurek

45 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • zákvas (voda a ražná múka) Pridané do
  • vývar Pridané do
  • biela klobása Pridané do
  • sušené huby Pridané do
  • vajce na tvrdo Pridané do
  • zemiaky Pridané do
  • cibuľa Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
  • majoránka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Múku zmiešame s vodou a necháme aspoň 1 deň odstáť. Tak nám vznikne kvas (100 g múka ražná, 350 ml voda).

2. Krok

Nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti, po chvíľke k nej pridáme asi 3 strúčiky nakrájaného cesnaku.

3. Krok

Dochutíme čerstvo mletým korením, soľou a zalejeme hovädzím vývarom.

4. Krok

Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a hrsť sušených hríbov.

5. Krok

Zemiaky sa varia, zatiaľ dáme variť vajcia na tvrdo a nakrájame klobásu na kolieska.

6. Krok

Keď je to uvarené, pridáme klobásu, majorán a po chvíľke aj zákvas.

7. Krok

Necháme to spolu prevrieť a dochutíme soľou.

8. Krok

Podávame s vajcom uvareným na tvrdo. Dobrú chuť :)

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

577 receptov

Obed

1346 receptov

Lacné jedlá

712 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Vianočné

142 receptov

Šaláty

103 receptov

Dezert

995 receptov