Najlepší hovädzí guláš
Hovädzí guláš je tradičné jedlo, ktoré sa teší obľube v mnohých kuchyniach. Táto lahodná a sýta pochúťka je plná bohatých chutí a vône, a je ideálna pre rodinné stretnutia alebo spoločné večere s priateľmi.
Ingrediencie
- 1.2 kg hovädzieho mäsa
- 3 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 červené papriky
- 3 čl mletej červenej papriky
- 2 čl korenia na guláš
- 1⁄2 čl mletej rasce
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 2 kocky hovädzí bujón
- 2 poháre vody
- 3 pl oleja
- soľ
- 2 pl hladká múka
Najnovšie letáky
Postup
Očistite a nakrájajte hovädzie mäso na kocky. Cibuľu nakrájajte na jemné prúžky. Cesnak nasekajte na jemno. Papriky očistite, zbavte semien a nakrájajte na tenké pásiky.
V hrnci zohrejte olej na strednom ohni a pridajte nasekanú cibuľu. Restujte do hneda. Potom pridajte mäso, cesnak a nakrájanú papriku. Poriadne orestujte zo všetkých strán.
Pridajte mletú červenú papriku, korenie na guláš, mletú rascu, čierne korenie. Podlejte vodou a začnite dusiť.
Počas dusenia pridajte bujón. Nechajte všetko spolu udusiť do mäkka.
Na záver, ak sa vám zdá guľáš príliš riedky zahustite ho pomocou múky. Ochutnajte a podľa potreby dochutte soľou a korením.