REKLAMA

Zdroj: Youtube

Meteník

Meteník je tradičné slovenské jedlo, ktoré si zamilujete. Tento recept je jednoduchý a výsledok je vynikajúci.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 250 g hladkej múky Pridané do
  • 250 g polohrubej múky Pridané do
  • 1 kl soli Pridané do
  • 1 kl Prášku do pečiva Pridané do
  • 100 ml oleja Pridané do
  • 250 ml mlieka Pridané do
  • 2 hrste kyslej kapusty Pridané do
  • 12 kus sušené droždie Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • 1 kl cukru na kvások Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Pripravíme si kvások. Do misky nasypte obe múky, soľ, cukor a sušené droždie. Zalejeme ho trochou mlieka.

2. Krok

Kvások nechajte 20 minút odpočívať.

3. Krok

Potom pridáme ostatné suroviny - olej, prášok do pečiva a kapustu.

4. Krok

Vymiešame cesto, ktoré necháme chvíľu ešte podkysnúť na plechu, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.

5. Krok

Meteník potrieme olejom a pečieme ho na 180°C zhruba 30 minút. Počas pečenia meteník potierame olejom zmiešaným s cesnakom.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Mascarpone

291 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Cestoviny

461 receptov