REKLAMA

Zdroj: Youtube

Meteník

Meteník je tradičné slovenské jedlo, ktoré si zamilujete. Tento recept je jednoduchý a výsledok je vynikajúci.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 250 g hladkej múky Pridané do
  • 250 g polohrubej múky Pridané do
  • 1 kl soli Pridané do
  • 1 kl Prášku do pečiva Pridané do
  • 100 ml oleja Pridané do
  • 250 ml mlieka Pridané do
  • 2 hrste kyslej kapusty Pridané do
  • 12 kus sušené droždie Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • 1 kl cukru na kvások Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Pripravíme si kvások. Do misky nasypte obe múky, soľ, cukor a sušené droždie. Zalejeme ho trochou mlieka.

2. Krok

Kvások nechajte 20 minút odpočívať.

3. Krok

Potom pridáme ostatné suroviny - olej, prášok do pečiva a kapustu.

4. Krok

Vymiešame cesto, ktoré necháme chvíľu ešte podkysnúť na plechu, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.

5. Krok

Meteník potrieme olejom a pečieme ho na 180°C zhruba 30 minút. Počas pečenia meteník potierame olejom zmiešaným s cesnakom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4904 receptov

Dezert

3790 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Mascarpone

344 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Raňajky

1517 receptov

Pre diabetikov

633 receptov