REKLAMA

Zdroj: Youtube

Meteník

Meteník je tradičné slovenské jedlo, ktoré si zamilujete. Tento recept je jednoduchý a výsledok je vynikajúci.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 250 g hladkej múky Pridané do
  • 250 g polohrubej múky Pridané do
  • 1 kl soli Pridané do
  • 1 kl Prášku do pečiva Pridané do
  • 100 ml oleja Pridané do
  • 250 ml mlieka Pridané do
  • 2 hrste kyslej kapusty Pridané do
  • 12 kus sušené droždie Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • 1 kl cukru na kvások Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Pripravíme si kvások. Do misky nasypte obe múky, soľ, cukor a sušené droždie. Zalejeme ho trochou mlieka.

2. Krok

Kvások nechajte 20 minút odpočívať.

3. Krok

Potom pridáme ostatné suroviny - olej, prášok do pečiva a kapustu.

4. Krok

Vymiešame cesto, ktoré necháme chvíľu ešte podkysnúť na plechu, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.

5. Krok

Meteník potrieme olejom a pečieme ho na 180°C zhruba 30 minút. Počas pečenia meteník potierame olejom zmiešaným s cesnakom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4984 receptov

Mäsité jedlá

2295 receptov

Banán

460 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Rýchle jedlá

4236 receptov

Kuracie mäso

801 receptov

Zaváranie

154 receptov

Nátierky

340 receptov