REKLAMA
   
Zdroj: lulia Cozlenco from Getty Images
Mäsové guľky zapekané v paradajkovej omáčke
Chrumkavé mäsové guľky zapekané v bohatej, paradajkovej omáčke.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 Mäsové guľky
- 500 g mleté hovädzie mäso
 - 1 ks vajce
 - 100 g strúhanka
 - 1 ks Cibuľa
 - 2 strúčiky cesnak
 - 1 čajová lyžička mletá paprika
 - 1 čajová lyžička soľ a korenie
 
Paradajková omáčka
- 400 g paradajky v konzerve
 - 1 ks Cibuľa
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 1 čajová lyžička mletá paprika
 - 1 čajová lyžička soľ a korenie
 - 1 čajová lyžička cukor
 - 2 pl olivový olej
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  Predhrejte rúru na 180°C. V hlbokej miske zmiešajte všetky ingrediencie na mäsové guľky. Mäso rozdeľte na rovnako veľké kúsky a formujte z nich guľky.
2. Krok 
  V panvici rozpáľte olej a pridajte guľky. Varte ich, až kým nie sú zlatohnedé. Potom ich vyberte a odložte na bok.
3. Krok 
  V rovnakej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak.
4. Krok 
  Potom pridajte paradajky, koreniny a cukor. Nechajte to dusiť 15 minút.
5. Krok 
  Pridajte späť do panvice mäsové guľky a prelejte ich omáčkou. Potom celú panvicu vložte do rúry a zapekajte 15-20 minút.