Marlenka torta
Marlenka torta recept na tortu plnú medu.
Ingrediencie
Na cesto
- 2 vajcia
- 220 g kryštálový cukor
- 2 pl Med
- 100 g maslo
- 1⁄2 čl soľ
- 1 čl kypriaci prášok
- 440 g múka
Na krém
- 3 žĺtko
- 220 g kryštálový cukor
- 20 g kukuričný škrob
- 250 g mlieko
- 300 g maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na cesto dobre vymiešame v hrnci vajcia s cukrom. Pridajte maslo, med a soľ. Zahrejte na miernom ohni. Keď sa objavia prvé bublinky, odstavte z ohňa, pridajte sódu bikarbónu a dobre premiešajte.
Zdroj: Youtube
Počkáme asi 5 minút a po troškách pridávame múku a dobre premiešame. Cesto necháme v hrnci 1 hodinu pri izbovej teplote, hrniec prikryjeme utierkou.
Zdroj: Youtube
Cesto rozdeľte na 8 častí. Jednu porciu položíme na papier na pečenie, vyvaľkáme na veľmi tenko a pečieme na 180 asi 5 minút do zlatista. Pokračujeme tak zo všetkými 8. Z upečených plátov si vykrojíme kruhy.
Zdroj: Youtube
Na krém v hrnci dobre vymiešame žĺtky s cukrom. Pridajte mlieko a kukuričný škrob. Zmes zahrejte na miernom ohni. Všetko sa musí spojiť. Mäkké maslo treba vyšľahať mixérom 5 min. Potom po častiach pridávame vychladený krém a vždy dobre zašľaháme.
Zdroj: Youtube
Orezy, ktoré nám zostali s vykrajovania rozdrobíme. Teraz už len zložíme tortu. Dáme prvý plát a potrieme krémom. Priložíme a opakujeme, kým neminieme všetko. Povrch torty potrieme krémom a posypeme rozdrobenými zvyškami cesta.
Zdroj: Youtube