REKLAMA
Marhuľový džem

Marhuľový džem

Môj najobľúbenejší džem

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 kg marhule Pridané do
  • 600 g kryštálový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Najskôr som si poriadne umyla marhule, prekrojila, odkôstkovala a nakrájala na menšie kúsky.

2. Krok

Pripravila som si hrniec do ktorého som dala marhule, zasypala cukrom, zase dala marhule a zase cukor. Zakryla som pokrievkou a aspoň na 12 hodín treba dať do chladničky. Cukor sa roztopí a vznikne sirup. Džem som si varila v panvici s hrubším dnom. Robila som ho postupne a to tak, že som si zakaždým dala 4 naberačky do panvice aj spolu s vytvoreným sirupom a dala vrieť v zakrytej panvici. Potom som džem za stáleho miešania varila asi tak 12 minút do zhustnutia.

3. Krok

Takto som opakovala varenie, kým sa neminuli marhule. Džem som dávala horúci do čistých fľašiek, poriadne zavrela viečkom,otočila hore dnom, zakryla dekou a nechala vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1406 receptov

Obed

4471 receptov

Mäsité jedlá

2126 receptov

Patizón

11 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov