dní
hod.
min.

Marhuľové oči

REKLAMA

Dozreli nám marhule, tak som upiekla koláčiky, sú vynikajúce

  • 90Minút
  • 20Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Suroviny

  • 600 hladká múka špeciál
  • 42 čerstvé droždie
  • 50 cukor kryštálový
  • štipka soľ
  • 50 maslo
  • 400 ml mlieko
  • 20 ks marhule čerstvé

Pod marhule

  • 40 kl kryštálový cukor

Na posypanie

  • trochu práškový cukor
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z trošky teplého mlieka, cukru, múky a droždia si pripravíme kvások a necháme vykysnúť cca 10 minút. Po vykysnutí ho vlejeme do preosiatej múky, pridáme rozpustený tuk, zvyšný cukor, soľ a podľa potreby pridávame mlieko. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.

2. Krok

Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrajujeme kolieska s priemerom asi 6 cm, poukladáme na plech s papierom na pečenie, s odstupom, nakoľko ešte podkysnú. Menším pohárom s priemerom 5 cm urobíme do kolieska priehlbinku. Nasypeme lyžičku cukru a položíme polovicu marhule, okrúhlou časťou hore. Necháme podkysnúť. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom. Upečieme pri teplote 180°C 20 minút. Teplota a čas sú orientačné. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Spolu som mala 40 kusov. Dobrú chuť!

3. Krok

Marhule umyjeme, osušíme a odkôstkujeme.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.5
a month ago

Ďakujem za super receptík ;) Ukladám si ho.

2 months ago

vyzerá výborne, ukladám si ho

Top kategórie