![Marhuľové oči Marhuľové oči](https://eu.tastescdn.net/thumbor/_RuHvAfxyeUxh_xSUBVtr-69GB8=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/01T2DW2VPTwbBwmofd-S/e038943a310ea318ac739e7c94a5e4af.jpeg)
Marhuľové oči
Dozreli nám marhule, tak som upiekla koláčiky, sú vynikajúce
Ingrediencie
Suroviny
- 600 g hladká múka
- 42 g čerstvé droždie
- 50 g kryštálový cukor
- 1 štipka soľ
- 50 g maslo
- 400 ml mlieko
- 20 ks marhule čerstvé
Pod marhule
- 40 kl kryštálový cukor
Na posypanie
- trochu práškový cukor
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z trošky teplého mlieka, cukru, múky a droždia si pripravíme kvások a necháme vykysnúť cca 10 minút. Po vykysnutí ho vlejeme do preosiatej múky, pridáme rozpustený tuk, zvyšný cukor, soľ a podľa potreby pridávame mlieko. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrajujeme kolieska s priemerom asi 6 cm, poukladáme na plech s papierom na pečenie, s odstupom, nakoľko ešte podkysnú. Menším pohárom s priemerom 5 cm urobíme do kolieska priehlbinku. Nasypeme lyžičku cukru a položíme polovicu marhule, okrúhlou časťou hore. Necháme podkysnúť. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom. Upečieme pri teplote 180°C 20 minút. Teplota a čas sú orientačné. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Spolu som mala 40 kusov. Dobrú chuť!
Marhule umyjeme, osušíme a odkôstkujeme.
Komentáre (2)
vyzerá výborne, ukladám si ho
Ďakujem za super receptík ;) Ukladám si ho.