Marhuľové oči

REKLAMA

Dozreli nám marhule, tak som upiekla koláčiky, sú vynikajúce

  • 90Minút
  • 20Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Suroviny

  • 600 g hladká múka špeciál Pridané do
  • 42 g čerstvé droždie Pridané do
  • 50 g cukor kryštálový Pridané do
  • 1 štipka soľ Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 400 ml mlieko Pridané do
  • 20 ks marhule čerstvé Pridané do

Pod marhule

  • 40 kl kryštálový cukor Pridané do

Na posypanie

  • trochu práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z trošky teplého mlieka, cukru, múky a droždia si pripravíme kvások a necháme vykysnúť cca 10 minút. Po vykysnutí ho vlejeme do preosiatej múky, pridáme rozpustený tuk, zvyšný cukor, soľ a podľa potreby pridávame mlieko. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.

2. Krok

Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrajujeme kolieska s priemerom asi 6 cm, poukladáme na plech s papierom na pečenie, s odstupom, nakoľko ešte podkysnú. Menším pohárom s priemerom 5 cm urobíme do kolieska priehlbinku. Nasypeme lyžičku cukru a položíme polovicu marhule, okrúhlou časťou hore. Necháme podkysnúť. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom. Upečieme pri teplote 180°C 20 minút. Teplota a čas sú orientačné. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Spolu som mala 40 kusov. Dobrú chuť!

3. Krok

Marhule umyjeme, osušíme a odkôstkujeme.

Komentáre (2)

Ela

Ďakujem za super receptík ;) Ukladám si ho.

vyzerá výborne, ukladám si ho

Podobné recepty

Fantastický a rýchly marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Makovo marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo marhuľový koláč

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kysnutý marhuľový koláč s mrveničkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Babičkin marhuľový koláč

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Marhuľovo - tvarohové ovsené košíky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marhuľovo - tvarohové ovsené košíky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Fantastický a rýchly marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Makovo marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo marhuľový koláč

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kysnutý marhuľový koláč s mrveničkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Babičkin marhuľový koláč

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Marhuľovo - tvarohové ovsené košíky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marhuľovo - tvarohové ovsené košíky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image Blazena_Sadovska

Marhuľové oči

Dozreli nám marhule, tak som upiekla koláčiky, sú vynikajúce

90
Minút
20
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Z trošky teplého mlieka, cukru, múky a droždia si pripravíme kvások a necháme vykysnúť cca 10 minút. Po vykysnutí ho vlejeme do preosiatej múky, pridáme rozpustený tuk, zvyšný cukor, soľ a podľa potreby pridávame mlieko. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.

2. Krok

Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrajujeme kolieska s priemerom asi 6 cm, poukladáme na plech s papierom na pečenie, s odstupom, nakoľko ešte podkysnú. Menším pohárom s priemerom 5 cm urobíme do kolieska priehlbinku. Nasypeme lyžičku cukru a položíme polovicu marhule, okrúhlou časťou hore. Necháme podkysnúť. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom. Upečieme pri teplote 180°C 20 minút. Teplota a čas sú orientačné. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Spolu som mala 40 kusov. Dobrú chuť!

3. Krok

Marhule umyjeme, osušíme a odkôstkujeme.

Ingrediencie
Suroviny
600 g
hladká múka špeciál
42 g
čerstvé droždie
50 g
cukor kryštálový
1 štipka
soľ
50 g
maslo
400 ml
mlieko
20 ks
marhule čerstvé
Pod marhule
40 kl
kryštálový cukor
Na posypanie
trochu
práškový cukor