Mango sticky rice
Mango sticky rice je výborné sladké thajské jedlo, ktoré kombinuje chuť sladkej ryže a manga.
Ingrediencie
Kokosová lepkavá ryža
- 310 g lepkavá ryža
- 400 ml plnotučné kokosové mlieko
- 3⁄4 kl morská soľ
- 150 g kryštálový cukor
- 1⁄2 ks list čerstvého pandánu
- horúca voda
Slaná kokosová omáčka
- 41⁄2 g kukuričný škrob
- 11⁄2 g morská soľ
- 1 pl cukor
Najnovšie letáky
Postup
Ryžu namočíme do vody, zakalenú vodu zlejeme a nalejeme novú. Takto ryžu umyjeme aspoň 5x.
Zdroj: Youtube
Umytú ryžu zalejeme vriacou vodou a necháme ju pod pokrievkou 15 minút odpočívať.
Kokosové mlieko (280 ml) zmiešame s kryštálovým cukrom a soľou. Pridáme do neho tiež polovicu listu pandánu a privedieme ho do varu. Keď sa cukor rozpustí môžeme vypnúť sporák.
Zdroj: Youtube
Po 15 minútach odlejeme vodu z ryže tak, aby pokrývala vrch ryže a misku vložíme do mikrovlnnej rúry na 9 minút.
Zdroj: Youtube
Uvarenú ryžu premiešame s kokosovým nálevom a prikytú ju necháme 30 minút odpočívať. Za ten čas sa kokosový nálev vsiakne do ryže.
Príprava omáčky Kokosové mlieko (120 ml) zmiešame s kukuričným škrobom, cukrom a soľou. Omáčku varíme na miernom ohni za stáleho miešania do zhustnutia.
Zdroj: Youtube
Mango ošupíme a nakrájame na plátky.
Zdroj: Youtube