Losos s restovanou zeleninou

REKLAMA

Tento losos určite nie je nudný losos. Recept je vhodný napríklad na špeciálnu večeru.

  • 35Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 300 g filet čerstvého lososa Pridané do
  • 2 jarné cibuľky Pridané do
  • 1 mrkvu Pridané do
  • 1 menšiu cuketu Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 čerstvého zázvoru Pridané do
  • 12 čili papričky (použil som Habanero) Pridané do
  • kokosový olej Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 pl sójovej omáčky Pridané do
  • 1 šťava z až citróna Pridané do
  • 200 g sklenených rezancov Pridané do
  • 1 pl sezamu Pridané do
  • 1 hrsť malú lúpaných arašídov Pridané do
  • 1 hrsť petržlenovej vňate (nemusí byť) Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme prípravou zeleniny. Očistenú jarnú cibuľku, mrkvu a cuketu si nakrájame na tenké pásiky. Na plátky nakrájame 4 olúpané strúčiky cesnaku, čili papričku (bez jadierok) a očistený zázvor

2. Krok

Takto pripravenú zeleninu dáme restovať na rozpálený kokosový olej. Ku koncu dochutíme soľou, mletým čiernym korením, pridáme aj 2 lyžice sójovej omáčky a šťavu z polovice citróna

3. Krok

Ďalej si pripravíme lososa - umyjeme ho, odrežeme kožu (ak sme kúpili lososa s kožou) a nakrájame ho na 3-4 cm hrubé plátky Lososa dobre ochutíme soľou a mletým čiernym korením zo všetkých strán a opekáme ho na panvici na rozpálenom kokosovom oleji dozlatista z oboch strán. Na záver zakvapneme trochu citrónovej šťavy

4. Krok

Sklenené rezance si zatiaľ položíme do veľkej misky, zalejeme ich vriacou vodou z kanvice, prikryjeme tanierom a necháme ich zmäknúť. Keď sú hotové, prebytočnú vodu zlejeme a pridáme ich k restovanej zelenine

5. Krok

Servírujeme do hlbokého taniera - na spodok rezance so zeleninou, na vrch losos. Celé to dozdobíme sezamom, arašidmi Môžeme poliať zvyšným výpekom z panvice a posypať nasekanou petržlenovou vňaťou

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Losos na masle s horčicovou omáčkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Losos s pistáciovou krustou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečený losos na masle
Recept od prémiového používateľa
Zeleninové fašírky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové fašírky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Francúzsky šalát s lososom
Recept od prémiového používateľa
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Losos na masle s horčicovou omáčkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Losos s pistáciovou krustou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečený losos na masle
Recept od prémiového používateľa
Zeleninové fašírky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové fašírky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Francúzsky šalát s lososom
Recept od prémiového používateľa
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Losos s restovanou zeleninou

Tento losos určite nie je nudný losos. Recept je vhodný napríklad na špeciálnu večeru.

35
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme prípravou zeleniny. Očistenú jarnú cibuľku, mrkvu a cuketu si nakrájame na tenké pásiky. Na plátky nakrájame 4 olúpané strúčiky cesnaku, čili papričku (bez jadierok) a očistený zázvor

2. Krok

Takto pripravenú zeleninu dáme restovať na rozpálený kokosový olej. Ku koncu dochutíme soľou, mletým čiernym korením, pridáme aj 2 lyžice sójovej omáčky a šťavu z polovice citróna

3. Krok

Ďalej si pripravíme lososa - umyjeme ho, odrežeme kožu (ak sme kúpili lososa s kožou) a nakrájame ho na 3-4 cm hrubé plátky Lososa dobre ochutíme soľou a mletým čiernym korením zo všetkých strán a opekáme ho na panvici na rozpálenom kokosovom oleji dozlatista z oboch strán. Na záver zakvapneme trochu citrónovej šťavy

4. Krok

Sklenené rezance si zatiaľ položíme do veľkej misky, zalejeme ich vriacou vodou z kanvice, prikryjeme tanierom a necháme ich zmäknúť. Keď sú hotové, prebytočnú vodu zlejeme a pridáme ich k restovanej zelenine

5. Krok

Servírujeme do hlbokého taniera - na spodok rezance so zeleninou, na vrch losos. Celé to dozdobíme sezamom, arašidmi Môžeme poliať zvyšným výpekom z panvice a posypať nasekanou petržlenovou vňaťou

Ingrediencie
300 g
filet čerstvého lososa
2
jarné cibuľky
1
mrkvu
1
menšiu cuketu
4 strúčiky
cesnaku
1
čerstvého zázvoru
12
čili papričky (použil som Habanero)
kokosový olej
soľ a mleté čierne korenie
2 pl
sójovej omáčky
1
šťava z až citróna
200 g
sklenených rezancov
1 pl
sezamu
1 hrsť
malú lúpaných arašídov
1 hrsť
petržlenovej vňate (nemusí byť)