REKLAMA
Losos s fialovými zemiakmi

Losos s fialovými zemiakmi

Jeden z najjednoduchších spôsobov ako pripraviť lososa na panvici. Môžeme obzvláštniť pridaním čierneho alebo bieleho sezamu. Podávame s prílohou podľa chuti, my máme najradšej ružové zemiaky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1

Príprava lososa

  • filety lososa Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • čierny alebo biely sezam Pridané do
  • 4 kocky maslo Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do

Fialové zemiaky

  • fialové zemiaky Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Filety lososa okoreníme, posolíme a pokvapkáme troškou citrónovej šťavy. Dáme na panvicu s kúskom olivového oleja kožou dole.

2. Krok

Keď mame pocit, že je koža chrumkavá, lososa otočíme. Pridáme 3-4 kocky masla, 2 strúčiky cesnaku v celosti.

3. Krok

Necháme lososa pri nízkej teplote, aby nabral chuť masla a cesnaku. Môžeme ho trošku aj podliať.

4. Krok

Na záver odporúčame posypať čiernym alebo bielym sezamom. Do galérie sme pridali obidve možnosti.

5. Krok

Najradšej podávame s fialovými zemiakmi. Tie nakrájame na kolieska, potrieme olivovým olejom a pridáme štipku soli a čierneho korenia.

6. Krok

Dobrú chuť prajeme.

Komentáre (1)

Lenka 8. 2. 2022

je to dobrota :)

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov