REKLAMA
Lokše

Lokše

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 1 kg uvarené zemiaky Pridané do
  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.

Menšie zemiaky dobre umyjeme a deň vopred uvaríme v šupke do mäkka. Necháme úplne vychladnúť a následne ošúpeme. Očistené zemiaky dáme do misky, pridáme preosiatu múku, soľ a vymiešame hladké nelepivé cesto. Nemiesime príliš dlho, aby sa cesto nezačalo lepiť. Z cesta vypracujeme valček dlhý približne 45cm a pokrájame na 2,5cm hrubé kúsky. Z každého kúsku vytvoríme guľôčky, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske na placky o hrúbke 2-3mm. Panvicu (priemer 22-24cm) rozpálime a placky pečieme na sucho z každej strany do zlatista. Počas pečenia priebežne utierame papierovými obrúskami zvyšnú múku z panvice, aby sa nám nepripálila.Upečené lokše potrieme horúcim roztopeným maslom a podávame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4939 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Dezert

3821 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Mäsité jedlá

2278 receptov

Nátierky

336 receptov