![Lemon Drizzle Lemon Drizzle](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ahKeKmh0BGucHakjaVg00ougUFE=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/AGQfiQmOzble1mbKR4-V/0086c2215bbb460cc1e2a549355533.jpeg)
Lemon Drizzle
Citrónový koláč s citrónovou polevou, ktorý pripravíš v jednej miske.
Ingrediencie
- 230 g maslo
- zmäknuté
- 230 g práškový cukor
- 280 g múka
- 1 ks kypriaci prášok
- 4 pl mlieka
- 4 ks Vajíčka veľkosť L
- 2 Najemno nastrúhaná kôra z citrónov
- Citrónová poleva
- 180 g kryštálový cukor
- 2 šťava z citrónov
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Formu na pečenie 24 x 24 x 5,5 cm vymastíme a potom vyložíme papierom, pričom ho úhľadne zatlačíme do rohov formy. Rúru predhrejte na 160°C
Do veľkej misy odmerajte všetky ingrediencie a dobre šľahajte asi 2 minúty, kým sa dobre nerozmixujú, najlepšie je na to elektrický mixér, ale samozrejme môžete šľahať aj ručne. Premiestnite zmes do pripravenej formy. Vrch jemne zarovnajte.
Pečte v strede predhriatej rúry asi 35 - 40 minút, alebo kým plech po miernom stlačení prstom v strede nevyskočí späť a nezačne sa sťahovať zo strán formy.
Nechajte koláč vo forme niekoľko minút vychladnúť. Opatrne odstráňte papier a položte koláč na mriežku umiestnenú nad podnosom ( na zachytenie kvapiek polevy ).
Ak chcete pripraviť citrónovú polevu, zmiešajte citrónovú šťavu a kryštálový cukor v malej miske, aby ste získali tekutú konzistenciu. Túto zmes rovnomerne nanášajte na koláč, kým je ešte teplý. Vychladnutý koláč nakrájame na štvorce.