REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ies-mTEouqLwInt03T8j/09eb741c0614ef8f07c136c18799c46d.jpeg)
Langoše
120 min
12
120 min
12
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 500 g múka
- 250 ml kyslá smotana
- 300 ml mlieko
- soľ
- 30 g čerstvé droždie
- 2 pl cukor
Prílohy
- cesnak
- kyslá smotana
- syr
- kečup

REKLAMA
Postup
1. Krok
Do mlieka si dáme cukor, premiešame a pridáme droždie. Necháme 20 minút nakysnúť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ies-mTEouqLwInt03T8j/786a9e930e24c5240f010f1e7b9153be.jpeg)
2. Krok
Do múky pridáme vykysnutý kvások, smotanu a soľ.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ies-mTEouqLwInt03T8j/d27e7a012d79b7644264570aed00581e.jpeg)
3. Krok
Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme. Pokiaľ s ním nejdeme pracovať hneď ho dáme kysnúť do chladničky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ies-mTEouqLwInt03T8j/a7c81ef2cd16f6ac1708eb74f3f51418.jpeg)
4. Krok
Do panvice dáme rozohriať olej a z vykysnutého cesta tvarujeme na naolejovanej podložke langoše, ktoré vysmážame v horúcom oleji.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ies-mTEouqLwInt03T8j/a8f03a90751a75b35f9c4d9fd0c162b7.jpeg)
5. Krok
Po vysmažení langoše potrieme cesnakom a dáme naň ľubovoľnú prílohu podľa chuti.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ies-mTEouqLwInt03T8j/efc6ea3ae239a2dd32c93de2eac12fc5.jpeg)
Mňam, mňan...zajtra bude na jedálničku toto :)