REKLAMA
Kysnutý rebarborový koláč
Recept na kysnutý rebarborový koláč, ktorý obzváštni letné dni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g rebarbory
- 200 g hladká múka
- 30 g cukru krupice
- 100 ml mlieka
- 70 g masla
- 20 g droždia
- 1 ks vajce
- 1 lyžica vanilkového cukru
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Do misy si dajte múku, cukor, vanilkový cukor a soľ. Dobre premiešajte.
2. Krok
V hrnci si rozpustite maslo a pridajte mlieko. Rozmiešajte a nechajte trošku vychladnúť.
3. Krok
Do misky s múkou pridajte vajce a droždie. Potom pridajte roztopené maslo s mliekom a dôkladne premiešajte.
4. Krok
Cesto nechajte kysnúť v teple až 30 minút.
5. Krok
Medzitým si očistite rebarboru a nakrájajte ju na menšie kúsky.
6. Krok
Vymastite si formu na koláč a rovnomerne do nej rozotrite cesto.
7. Krok
Na cesto dajte kúsky rebarbory a pečte v rúre vyhriatej na 180°C približne 30 minút.