![Kysnuté sladké vence Kysnuté sladké vence](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ZE5dSaMwUuQ9r5_0yCo1sJSjS6g=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FwdO5iNVW5C3huP9QygV/d6b93cdd3971a2c19b6fbc4dba5af8.jpeg)
Kysnuté sladké vence
Jednoduchá príprava a skvelý výsledok😍 Pečivo je výborné najmä na raňajky s mliekom, čajom, alebo kakaom.
Ingrediencie
Na cesto
- 250 g hladká múka pšeničná
- 250 g polohrubá múka pšeničná
- 200 ml mlieko
- 100 g práškový cukor
- 100 g jogurt
- 50 g maslo
- 1 žĺtok
- 1 pl vanilkový cukor
- 30 g čerstvé droždie
- 2 kl soľ
Ešte potrebujeme
- mak
- trstinový cukor
- sezam
- 1 bielok vaječný
- Kúsok masla
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z udaných surovín vypracujeme od polomäkšieho mäkšie cesto, ktoré sa ešte pomerne lepí. Cesto pomocou trochy múky krátko vymiesime do tvaru bochníka, zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť na dvojitú velkosť. Toto cesto je trochu lenivejšie, takže to môže dlhšie potrvať.
Vykysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku. Následne ho rozválkame do tvaru obdĺžnika a pokrájame na 10 pásikov hrúbky 1,5-2cm. Vlastne aby boli približne rovnakej hrubky a do páru.
Pracujeme s dvomi pásikmi, ktoré po jednom najprv prekrútime, potom ich konce spojíme/stlačíme a následne ich prepletieme. Prepletené cestá spojíme tak, aby sme získali veniec .
Každý veniec natrieme bielkom a natretou, bielkovou stranou otočíme do maku zmiešaného s hnedým hrubozrnným cukrom. Ide to velmi lahko. Veniec obrátime a potom znova položíme na plech a dáme už aj piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180°C na cca 25minut. Treba si to sledovať, čas je len informatívny. Upečené, horúce vence potrieme tekutým maslom a necháme vychladnúť.
Pečivo je výborné. Vence nie sú príliš sladké, ale sú velmi chutné. Môžu sa jesť takto samotné s mliekom, čajom alebo ku káve. Ale aj natreté s maslom, džemom alebo medom chutia fantasticky😍 Prajem dobrú chuť !
![Kysnuté sladké vence - krok prípravy 1 Kysnuté sladké vence - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/PwSrMZp6iuA5yfiqWFOEzvQYKrA=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FwdO5iNVW5C3huP9QygV/82c14c37a509f4efcc4cf04cf2964d.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube