REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť

Kysnuté šišky

Tradičný slovenský recept na kysnuté šišky, ktoré sú jemné, chutné a vždy sa upečú do zlata.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 1 ks Kvasnice Pridané do
  • 50 g cukor Pridané do
  • 200 ml mlieko Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 2 ks žĺtky Pridané do
  • 1 ks soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Kvások - rozpustiť cukor v mlieku, pridať kvasnice a nechať 10 minút kvasiť.

2. Krok

Príprava cesta: Múku zmiešať so soľou, pridať kvások, žĺtky a rozpustené maslo. Vypracovať hladké cesto a nechať ho 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.

3. Krok

Kysnuté cesto rozdeliť na 8 rovnakých častí a vytvarovať šišky.

4. Krok

Šišky pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 20 minút alebo do zlatova.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

344 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov