Kuymak /Kujmak (turecké syrové fondue)

VIDEORECEPT Kuymak /Kujmak (turecké syrové fondue)

REKLAMA

Výborné syrové jedlo z tureckej kuchyne. Je jednoduché a rýchle na prípravu. Môžte ho pripraviť na raňajky, na večeru, alebo len tak keď vás chytí hlad. Stačí k nemu len kúsok chleba😉 Je vhodné aj pre bezlepkáčov.

  • 20Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 200 g Mozarella Pridané do
  • 200 g eidam (alebo gouda) Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 400 ml voda Pridané do
  • 3 pl kukuričná múka Pridané do
  • Soľ podla potreby Pridané do
  • Trocha masla na vrch Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V panvici rozohrejeme maslo, pridáme múku a chvílku popražíme. Vlastne urobíme ako klasickú zápražku. Pridáme soľ a zalejeme 4dl vody. Za stáleho miešania necháme 3-4 minuty pobublať.

2. Krok

Následne pridáme oba syry a stálym miešaním ich necháme spustiť. Syry sa musia celkom rozpustiť a máme dostať celkom hladké jedlo, ktoré sa poriadne naťahuje😉😅 Napokon na vrch pokladieme pár kúskov masla a necháme už len rozpustiť.

Kuymak /Kujmak (turecké syrové fondue) - krok prípravy 2
3. Krok

Kujmak podávame s chlebom, alebo pečivom, ktoré si namáčame rovno do panvici🙂 Výborne sa k nemu hodí aj opečený chlieb natretý cesnakom. Prajem dobrú chuť!

Kuymak /Kujmak (turecké syrové fondue) - krok prípravy 3
4. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

Komentáre (1)

Ervina 31. 5. 2022

Tento recept je výborný, super podaný a aj nafotený.

Podobné recepty

Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla cuketová omáčka so smotanou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla cuketová omáčka so smotanou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Tofu tikka masala
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tofu tikka masala

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Špenátové wafle so strateným vajíčkom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátové wafle so strateným vajíčkom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla cuketová omáčka so smotanou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla cuketová omáčka so smotanou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Tofu tikka masala
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tofu tikka masala

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Špenátové wafle so strateným vajíčkom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátové wafle so strateným vajíčkom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Cesminaz

Kuymak /Kujmak (turecké syrové fondue)

Výborné syrové jedlo z tureckej kuchyne. Je jednoduché a rýchle na prípravu. Môžte ho pripraviť na raňajky, na večeru, alebo len tak keď vás chytí hlad. Stačí k nemu len kúsok chleba😉 Je vhodné aj pre bezlepkáčov.

20
Minút
3
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V panvici rozohrejeme maslo, pridáme múku a chvílku popražíme. Vlastne urobíme ako klasickú zápražku. Pridáme soľ a zalejeme 4dl vody. Za stáleho miešania necháme 3-4 minuty pobublať.

2. Krok

Následne pridáme oba syry a stálym miešaním ich necháme spustiť. Syry sa musia celkom rozpustiť a máme dostať celkom hladké jedlo, ktoré sa poriadne naťahuje😉😅 Napokon na vrch pokladieme pár kúskov masla a necháme už len rozpustiť.

3. Krok

Kujmak podávame s chlebom, alebo pečivom, ktoré si namáčame rovno do panvici🙂 Výborne sa k nemu hodí aj opečený chlieb natretý cesnakom. Prajem dobrú chuť!

4. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

Ingrediencie
200 g
Mozarella
200 g
eidam (alebo gouda)
100 g
maslo
400 ml
voda
3 pl
kukuričná múka
Soľ podla potreby
Trocha masla na vrch