Kuracie prsia s citrusovou omáčkou, špargľou a feniklom

Kuracie prsia s citrusovou omáčkou, špargľou a feniklom

Svieži jarný recept so zelenou špargľou.

  • 60Minút
  • 5Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 5
  • Infinity kuracie prsia
  • Infinity basmati ryža
  • Infinity zelená špargľa
  • Infinity ks fenikel
  • Infinity čl soľ
  • Infinity pl olivový olej
  • Infinity strúčiky cesnak
  • Infinity pl maslo
  • Infinity čl mleté čierne korenie
  • Infinity ks pomaranče - šťava
  • Infinity ks citrón - šťava
  • Infinity pl syr grana padano strúhaný

Postup

1. Krok

POSTUP: Restovaný fenikel so špargľou: Zo špargle odrežem drevené konce (cca 2cm). Pomocou škrabky ju očistím do 2/3 (hlavičky nešúpem) a umyjem. Z fenikla odrežem vňať (odložím si ju na neskôr) a odstránim vonkajšie listy. Fenikel nakrájam na hrubšie plátky a umyjem. Vložím ho do vriacej osolenej vody a varím približne 5min. Vyberiem a v tom istom hrnci uvarím aj špargľu (hlavičky nemusia byť ponorené) cca 3min. Na panvici rozpálim olivový olej, pridám maslo a nakrájaný cesnak. Potom pridám fenikel a špargľu. Ochutím soľou a čiernym korením. Všetko spolu restujem na miernom ohni do zlatista. Medzi časom uvarím ryžu.

2. Krok

Kuracie prsia s citrusovou omáčkou: Kuracie prsia umyjem a odstránim z nich krvavé časti. Narežem aby z nich vznikli rezne, ochutím korením a soľou. Orestujem ich na panvici na troche olivového oleja. Potom pridám 1 lyžicu masla a trstinový cukor. Keď cukor skaramelizuje, prilejem šťavu z pomarančov, citróna a nastrúhaný syr grana padano.

3. Krok

SERVÍROVANIE: Na tanier naservírujem kopčeky ryže a špargľu s feniklom. Na zeleninu položím plátok kuracieho mäsa, polejem citrusovou omáčkou a na záver, ozdobím feniklovou vňaťou.

4. Krok

Recept samotný nemá dušu. Tú mu vdychuje kuchár. - Thomas Keller

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

5.0
6 days ago

vyzerá skuročne fajnovo...tiež vyskúšam

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie