REKLAMA

Zdroj: valentynsemenov from Canva

Kurací vývar

Tradičný pomaly varený kurací vývar, ktorý je ideálny na nedeľný obed.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kus Celá sliepka Pridané do
  • 3 kus Mrkva Pridané do
  • 2 kus Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 1 kus Stonky zeleru Pridané do
  • 1 kus petržlen Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 212 l vody Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Sliepku dôkladne umyte a vložte ju do veľkého hrnca. Nalejte do nej vodu a za stáleho miešania ju priveďte do varu.

2. Krok

Pridajte nakrájanú mrkvu, nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, zeler a petržlen. Všetko dôkladne premiešajte a pridajte soľ, korenie, bobkový list a nové korenie. Nezabudnite, že bobkový list a nové korenie dodajú vývaru intenzívnu vôňu a chuť, preto to s nimi nepreháňajte.

3. Krok

Hrniec prikryte a nechajte pomaly variť na miernom ohni približne 3 hodiny. Toto je jedno z mojich tajomstiev dokonale vyváženej chuti - ak sa vývar varí pomaly, uvoľnia sa všetky chute a vône z kurčaťa a zeleniny.

4. Krok

Po troch hodinách vývar preceďte. Môžete ho podávať samotný alebo s rezancami či zeleninou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov