dní
hod.
min.

Kulajda

REKLAMA

Česká tradičná polievka s hríbmi a smotanou

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • väčších zemiakov
  • hrste huby
  • maslo
  • ks žltá cibuľa
  • ks bobkový list
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • kôpor
  • 180 ml smotana na šľahanie alebo mlieko
  • pl hladká múka
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na masle si speníme nakrájanú cibuľku. K orestovanej cibuľke pridáme huby (zmes sušených hríbov a suchohríbov), ktoré sme si vopred namočili do vody. Huby pred tým poctivo vyžmýkame od prebytočnej vody. Krátko ich spolu orestujeme a potom zalejeme vodou a necháme dusiť asi 20 minút.

2. Krok

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme ich do hrnca k hubám aj spolu s koreninami a soľou. Keď sú zemiaky mäkké môžeme k nim pridať zátrepku, ktorú si pripravíme vymiešaním smotany s lyžicou hladkej múky. Znížime teplotu na sporáku a za neustáleho miešania prilievame postupne šľahačkovú zátrepku do hrnca. Chvíľku povaríme a ak je potrebné polievku ešte dochutíme. Na záver do polievky pridáme nasekaný kôpor, ktorý polievku krásne rozvonia svojou typickou vôňou.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
4 months ago

Toto si musím uložiť.

Top kategórie