Kulajda

REKLAMA

Pravá česká tradičná kulajda s hríbmi a smotanou

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 väčších zemiakov Pridané do
  • 2 hrste huby Pridané do
  • maslo Pridané do
  • 1 ks žltá cibuľa Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 6 celé čierne korenie Pridané do
  • kôpor Pridané do
  • 180 ml smotana na šľahanie alebo mlieko Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na masle si speníme nakrájanú cibuľku. K orestovanej cibuľke pridáme huby (zmes sušených hríbov a suchohríbov), ktoré sme si vopred namočili do vody. Huby pred tým poctivo vyžmýkame od prebytočnej vody. Krátko ich spolu orestujeme a potom zalejeme vodou a necháme dusiť asi 20 minút.

2. Krok

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme ich do hrnca k hubám aj spolu s koreninami a soľou. Keď sú zemiaky mäkké môžeme k nim pridať zátrepku, ktorú si pripravíme vymiešaním smotany s lyžicou hladkej múky. Znížime teplotu na sporáku a za neustáleho miešania prilievame postupne šľahačkovú zátrepku do hrnca. Chvíľku povaríme a ak je potrebné polievku ešte dochutíme. Na záver do kulajdy s hubami pridáme nasekaný kôpor, ktorý polievku krásne rozvonia svojou typickou vôňou.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Toto si musím uložiť.

Podobné recepty

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16

Kyslá zemiaková polievka

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Brokolicová krémová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špargľová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Brokolicová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kôprová omáčka s hovädzím

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cícerová krémová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Lahodná šalátová polievka s vajcom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16

Kyslá zemiaková polievka

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Brokolicová krémová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špargľová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Brokolicová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kôprová omáčka s hovädzím

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cícerová krémová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Lahodná šalátová polievka s vajcom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

865 receptov

Mäsité jedlá

350 receptov

Raňajky

355 receptov

Večera

742 receptov

Lacné jedlá

522 receptov

Dezert

721 receptov

Pre diabetikov

503 receptov

Cestoviny

116 receptov
Recipe author image Alena

Kulajda

Pravá česká tradičná kulajda s hríbmi a smotanou

60
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Na masle si speníme nakrájanú cibuľku. K orestovanej cibuľke pridáme huby (zmes sušených hríbov a suchohríbov), ktoré sme si vopred namočili do vody. Huby pred tým poctivo vyžmýkame od prebytočnej vody. Krátko ich spolu orestujeme a potom zalejeme vodou a necháme dusiť asi 20 minút.

2. Krok

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme ich do hrnca k hubám aj spolu s koreninami a soľou. Keď sú zemiaky mäkké môžeme k nim pridať zátrepku, ktorú si pripravíme vymiešaním smotany s lyžicou hladkej múky. Znížime teplotu na sporáku a za neustáleho miešania prilievame postupne šľahačkovú zátrepku do hrnca. Chvíľku povaríme a ak je potrebné polievku ešte dochutíme. Na záver do kulajdy s hubami pridáme nasekaný kôpor, ktorý polievku krásne rozvonia svojou typickou vôňou.

Ingrediencie
5
väčších zemiakov
2 hrste
huby
maslo
1 ks
žltá cibuľa
1 ks
bobkový list
soľ
6
celé čierne korenie
kôpor
180 ml
smotana na šľahanie alebo mlieko
1 pl
hladká múka