Kulajda

60 min
2
REKLAMA

Pravá česká tradičná kulajda s hríbmi a smotanou

60 min
2
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 väčších zemiakov Pridané do
  • 2 hrste huby Pridané do
  • maslo Pridané do
  • 1 ks žltá cibuľa Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 6 celé čierne korenie Pridané do
  • kôpor Pridané do
  • 180 ml smotana na šľahanie alebo mlieko Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na masle si speníme nakrájanú cibuľku. K orestovanej cibuľke pridáme huby (zmes sušených hríbov a suchohríbov), ktoré sme si vopred namočili do vody. Huby pred tým poctivo vyžmýkame od prebytočnej vody. Krátko ich spolu orestujeme a potom zalejeme vodou a necháme dusiť asi 20 minút.

2. Krok

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme ich do hrnca k hubám aj spolu s koreninami a soľou. Keď sú zemiaky mäkké môžeme k nim pridať zátrepku, ktorú si pripravíme vymiešaním smotany s lyžicou hladkej múky. Znížime teplotu na sporáku a za neustáleho miešania prilievame postupne šľahačkovú zátrepku do hrnca. Chvíľku povaríme a ak je potrebné polievku ešte dochutíme. Na záver do kulajdy s hubami pridáme nasekaný kôpor, ktorý polievku krásne rozvonia svojou typickou vôňou.

Komentáre (1)

Domca 3. 6. 2021

Toto si musím uložiť.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1324 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

480 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1145 receptov