Kulajda

Kulajda

REKLAMA

Česká tradičná polievka s hríbmi a smotanou

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

počet porcií 4
  • väčších zemiakov
  • hrste huby
  • maslo
  • ks žltá cibuľa
  • ks bobkový list
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • kôpor
  • 180 ml šľahačková smotana 33 %
  • pl hladká múka
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na masle si speníme nakrájanú cibuľku. K orestovanej cibuľke pridáme huby (zmes sušených hríbov a suchohríbov), ktoré sme si vopred namočili do vody. Huby pred tým poctivo vyžmýkame od prebytočnej vody. Krátko ich spolu orestujeme a potom zalejeme vodou a necháme dusiť asi 20 minút.

2. Krok

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme ich do hrnca k hubám aj spolu s koreninami a soľou. Keď sú zemiaky mäkké môžeme k nim pridať zátrepku, ktorú si pripravíme vymiešaním smotany s lyžicou hladkej múky. Znížime teplotu na sporáku a za neustáleho miešania prilievame postupne šľahačkovú zátrepku do hrnca. Chvíľku povaríme a ak je potrebné polievku ešte dochutíme. Na záver do polievky pridáme nasekaný kôpor, ktorý polievku krásne rozvonia svojou typickou vôňou.

REKLAMA

Hodnotenia (1)

4.0
19 days ago

Toto si musím uložiť.

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie