REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/gB3jT5APDH_fyvTip7j2/60a4030a53b3dc88f12db6dcf1e47e.jpeg)
Krémová fazuľová polievka so smotanou a krutónmi
Lahodná krémová polievka z bielych fazule, so smotanou a krutónmi z ražného chleba. Výborná, sýta a voňajúca po cesnaku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 2 hrnčeky bielych fazule
- 1⁄2 zeleru
- 30 g Slaniny
- 3 strúčiky cesnaku
- 700 ml mäsového vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
krutóny
- 4 krajce razneho chleba
- nasekaná petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Fazuľu uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu ošúpeme a nakrájame najemno.
2. Krok
V hrnci nasucho opražíme nadrobno nakrájanú slaninu. Akonáhle pustí tuk, pridáme cibuľu, zeler a orestujeme. Pridáme fazuľu, rozotretý cesnak, soľ a zalejeme vývarom.
3. Krok
Povaríme asi 15 minút, rozmixujeme a vlejeme smotanu.
4. Krok
Ražný chlieb nakrájame na malé kocky, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rozohriatej rúry na 180 °C. Opečieme dozlatista. Opečené krutónky premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou.