REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1Bxm7Uvgn_fWV14h-Qqz/b9c658a8a53aff2832dc1f4b5f9f10.jpeg)
Králik na smotane
Jednoduchý recept podobný perkeltu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 880 g zajac noha chrbát
- 1 nastrúhaná mrkva
- 1 nastrúhaný petržlen
- 1 paprika biela
- 400 ml voda
- 400 ml mlieko
- 25 g múka hladká
- 200 g kyslá smotana
- 1 Cibuľa
- maslo
- mleté biele korenie
- soľ
- cesnakový prášok
- mletá paprika sladká
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na tento recept použijeme nohy zo zajaca a mäso z chrbáta bez kosti . Na maslo dáme speniť nadrobno nakrájanú cibuľku ,pridáme mäsko,nastrúhanú mrkvu,petržlen a nadrobno nakrájanú papriku.Ja som si pomohla a dala som to rozmixovať na drobno (viď.na foto). Osolíme pridáme biele mleté korenie,mletú červenú papriku,,podľa potreby podlejeme vodou a zakryté dusíme za občasného premiešania .
2. Krok
Do vyššej nádoby si nalejeme mlieko,kyslú smotanu,pridáme múku a ručným šľahačom dobre premiešame aby sme nemali hrudky.Ak máme mäsko mäkké prilejeme k nemu a prevaríme ,,trošku nám to zhustne . Môžeme dochutiť ,korením,soľou ,mletou paprikou.Máme hotovo .
3. Krok
Príloha je vhodná rôzna cestovina alebo halušky . Dobrú chuť