Kôprová omáčka s hovädzím
- 180Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
Na prípravu mäsa
- 4 ks hovädzí steak
- 1 ks žltá cibuľa
- slnečnicový olej
- soľ
- 1 čl kmín
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 2 guličky nové korenie
Na prípravu omáčky
- kôpor
- 3 pl maslo
- 3 pl hladká múka
- 360 ml smotana na varenie
- 100 ml mlieko
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 ks bobkový list
Postup
Do hlbšej panvice typu wok som na troche oleja opražila cibuľku. Na opraženej cibuli som potom sprudka opiekla steaky z oboch strán a zaliala trochou vody, aby sa dusili. Mäso stačí ochutiť korením a mletým kmínom. Solila som až keď bolo mäso mäkké.
Na kôprovú omáčku som si spravila najskôr zápražku. V hrnci som roztopila maslo, pridala hladkú múku a poriadne miešala. Znížila som teplotu a postupne prilievala 2 balenia smotany na varenie a bobkové listy. Teplotu som opäť zvýšila, aby sa omáčka na 15 minút prevarila. Ak sa vám bude zdať hustá, prilejte mlieko. Zriediť omáčku môžete aj vývarom alebo vodou. Na záver som pridala nasekaný zväzok čerstvého kôpru a dochutila som soľou a korením.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Kôprová omáčka s hovädzím
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3xex1WwCGfYO5saUvCp6/4b874a88c86706a3c46eb6c13d9d5de7.png)
Do hlbšej panvice typu wok som na troche oleja opražila cibuľku. Na opraženej cibuli som potom sprudka opiekla steaky z oboch strán a zaliala trochou vody, aby sa dusili. Mäso stačí ochutiť korením a mletým kmínom. Solila som až keď bolo mäso mäkké.
Na kôprovú omáčku som si spravila najskôr zápražku. V hrnci som roztopila maslo, pridala hladkú múku a poriadne miešala. Znížila som teplotu a postupne prilievala 2 balenia smotany na varenie a bobkové listy. Teplotu som opäť zvýšila, aby sa omáčka na 15 minút prevarila. Ak sa vám bude zdať hustá, prilejte mlieko. Zriediť omáčku môžete aj vývarom alebo vodou. Na záver som pridala nasekaný zväzok čerstvého kôpru a dochutila som soľou a korením.