Kôprová omáčka s hovädzím

REKLAMA
  • 180Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Na prípravu mäsa

  • 4 ks hovädzí steak Pridané do
  • 1 ks žltá cibuľa Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 čl kmín Pridané do
  • 12 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 guličky nové korenie Pridané do

Na prípravu omáčky

  • kôpor Pridané do
  • 3 pl maslo Pridané do
  • 3 pl hladká múka Pridané do
  • 360 ml smotana na varenie Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 ks bobkový list Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do hlbšej panvice typu wok som na troche oleja opražila cibuľku. Na opraženej cibuli som potom sprudka opiekla steaky z oboch strán a zaliala trochou vody, aby sa dusili. Mäso stačí ochutiť korením a mletým kmínom. Solila som až keď bolo mäso mäkké.

2. Krok

Na kôprovú omáčku som si spravila najskôr zápražku. V hrnci som roztopila maslo, pridala hladkú múku a poriadne miešala. Znížila som teplotu a postupne prilievala 2 balenia smotany na varenie a bobkové listy. Teplotu som opäť zvýšila, aby sa omáčka na 15 minút prevarila. Ak sa vám bude zdať hustá, prilejte mlieko. Zriediť omáčku môžete aj vývarom alebo vodou. Na záver som pridala nasekaný zväzok čerstvého kôpru a dochutila som soľou a korením.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Panecku, ale to vyzera krasne, ukladam si

Podobné recepty

Kôprová omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kôprová omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravý segedínsky guláš

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Bryndzový podpecník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Bravčové kocky na paprike
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové kocky na paprike

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Kôprová omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kôprová omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravý segedínsky guláš

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Bryndzový podpecník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Bravčové kocky na paprike
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové kocky na paprike

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

677 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

678 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

482 receptov
Recipe author image Olinka

Kôprová omáčka s hovädzím

180
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Do hlbšej panvice typu wok som na troche oleja opražila cibuľku. Na opraženej cibuli som potom sprudka opiekla steaky z oboch strán a zaliala trochou vody, aby sa dusili. Mäso stačí ochutiť korením a mletým kmínom. Solila som až keď bolo mäso mäkké.

2. Krok

Na kôprovú omáčku som si spravila najskôr zápražku. V hrnci som roztopila maslo, pridala hladkú múku a poriadne miešala. Znížila som teplotu a postupne prilievala 2 balenia smotany na varenie a bobkové listy. Teplotu som opäť zvýšila, aby sa omáčka na 15 minút prevarila. Ak sa vám bude zdať hustá, prilejte mlieko. Zriediť omáčku môžete aj vývarom alebo vodou. Na záver som pridala nasekaný zväzok čerstvého kôpru a dochutila som soľou a korením.

Ingrediencie
Na prípravu mäsa
4 ks
hovädzí steak
1 ks
žltá cibuľa
slnečnicový olej
soľ
1 čl
kmín
12 čl
mleté čierne korenie
2 guličky
nové korenie
Na prípravu omáčky
kôpor
3 pl
maslo
3 pl
hladká múka
360 ml
smotana na varenie
100 ml
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
3 ks
bobkový list