Ingrediencie

počet porcií 4

Na prípravu mäsa

  • ks hovädzí steak
  • ks žltá cibuľa
  • slnečnicový olej
  • soľ
  • čl kmín
  • 0.5 čl mleté čierne korenie
  • guličky nové korenie

Na prípravu omáčky

  • kôpor
  • pl maslo
  • pl hladká múka
  • 360 ml smotana na varenie
  • 100 ml mlieko
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • ks bobkový list
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do hlbšej panvice typu wok som na troche oleja opražila cibuľku. Na opraženej cibuli som potom sprudka opiekla steaky z oboch strán a zaliala trochou vody, aby sa dusili. Mäso stačí ochutiť korením a mletým kmínom. Solila som až keď bolo mäso mäkké.

2. Krok

Na kôprovú omáčku som si spravila najskôr zápražku. V hrnci som roztopila maslo, pridala hladkú múku a poriadne miešala. Znížila som teplotu a postupne prilievala 2 balenia smotany na varenie a bobkové listy. Teplotu som opäť zvýšila, aby sa omáčka na 15 minút prevarila. Ak sa vám bude zdať hustá, prilejte mlieko. Zriediť omáčku môžete aj vývarom alebo vodou. Na záver som pridala nasekaný zväzok čerstvého kôpru a dochutila som soľou a korením.

REKLAMA

Hodnotenia (1)

5.0
a month ago

Panecku, ale to vyzera krasne, ukladam si

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie