REKLAMA
Kokosové ježe
Kokosové ježe
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Suroviny
- 200 g práškový cukor
- 2 dcl mlieko
- 300 g polohrubá múka
- 1 ks vajce
- 1 pl olej
- 1 pl Med
- 1 ks prášok do pečiva
- 1 ks vanilkový cukor
Poleva
- 250 g Hera
- 200 g práškový cukor
- 5 pl kakao
- 11⁄2 dcl mlieko
- kokos na obaľovanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
V miske spolu vymiešame vajce s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme med a mlieko a opäť vymiešame.
2. Krok
Následne dodáme múku spolu s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 190 C.
3. Krok
Hneď po upečení dáme dole papier a necháme piškótu vychladnúť. Vychladnutú nakrájame na menšie obdĺžniky, ktoré namáčame v poleve.
4. Krok
Poleva:
5. Krok
Heru rozpustíme na platni s práškovým cukrom. Pridáme kakao a mlieko.
6. Krok
Každý kúsok koláča len zľahka namočíme v poleve a obalíme v kokose. Ukladáme na tácku a necháme stuhnúť.