REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lshD10xy9iu_wO_98MbW/8ac4dc524763d5914c2d78077253610a.jpeg)
Kofta kebaby
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 2 ks cibuľa
- petržlen
- koriander
- mäta
- 500 g bravčové mäso
- 1 pl zeleninového oleja
- 2 čl drvená rasca
- 2 čl mletá paprika - sladká
- 2 čl kari korenie
- soľ
- mleté čierne korenie

REKLAMA
Postup
20 min
1. Krok
Cibule očistíme a rozdelíme na 4 časti. Bravčové mäso nakrájame na väčšie kúsky, ktoré dáme spolu s cibuľou, petržlenovou vňaťou, koriandrom, olejom, koreninami a lístkami mäty do mixéra. Zmes mixujeme približne 20-30 sekúnd, kým sa z nej nevytvorí kaša.
2. Krok
Z pripravenej kaše formujeme malé guľôčky. Navlhčite si ruky, bude sa vám so zmesou ľahšie pracovať. Guľôčky napichujeme na špajdle po troch, napichnuté ich ešte jemne sploštíme.
3. Krok
Špajdle postupne ukladáme na gril alebo grilovaciu panvicu. Kebaby opekáme z každej strany, musia byť dobre prepečené a mať peknú zlatistú farbu. Servírujeme ich so zeleninkou a obľúbeným dresingom.