Zdroj: pixabay

Klasický domáci hovädzí vývar

REKLAMA

Tradičná polievka na nedeľný obed.

  • 180Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Suroviny

  • 1 špiková kosť Pridané do
  • 300 g hovädzie mäso Pridané do
  • 200 g hovädzie rebro Pridané do
  • 3 ks mrkva Pridané do
  • 2 ks petržlen Pridané do
  • 12 ks zeler Pridané do
  • 1 kaleráb Pridané do
  • 1 ružička karfiol Pridané do
  • 6 ks ružičkový kel Pridané do
  • 1 paradajka Pridané do
  • 3 stonky libeček Pridané do
  • 3 zrnká nové korenie Pridané do
  • 8 zrniek čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do

Cestoviny

  • rezance Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zoberieme si veľký polievkový hrniec.

2. Krok

Očistíme si všetky druhy zeleniny a prekrojíme na menšie kúsky. Vložíme ich do hrnca.

3. Krok

Pridáme umyté mäso, korenie a soľ.

4. Krok

Dáme variť na mierny oheň. Polievka by nemala vrieť. Z polievky musíme odoberať bielu penu. Varíme pokiaľ nie je mäso úplne mäkké.

5. Krok

Hotovú polievku precedíme a nakrájame do nej uvarenú zeleninu a mäso. Pridáme aj uvarené rezance podľa návodu.

Podobné recepty

Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzí vývar s krupicovými haluškami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá talianska boloňská omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Minestrone s parmezánovými lupienkami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
Pravá talianska paradajková polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kurací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Jednoduchá sviečková na smotane
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzí vývar s krupicovými haluškami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá talianska boloňská omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Minestrone s parmezánovými lupienkami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
Pravá talianska paradajková polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kurací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Sviečková na smotane

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Jednoduchá sviečková na smotane
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

863 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Klasický domáci hovädzí vývar

Tradičná polievka na nedeľný obed.

180
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zoberieme si veľký polievkový hrniec.

2. Krok

Očistíme si všetky druhy zeleniny a prekrojíme na menšie kúsky. Vložíme ich do hrnca.

3. Krok

Pridáme umyté mäso, korenie a soľ.

4. Krok

Dáme variť na mierny oheň. Polievka by nemala vrieť. Z polievky musíme odoberať bielu penu. Varíme pokiaľ nie je mäso úplne mäkké.

5. Krok

Hotovú polievku precedíme a nakrájame do nej uvarenú zeleninu a mäso. Pridáme aj uvarené rezance podľa návodu.

Ingrediencie
Suroviny
1
špiková kosť
300 g
hovädzie mäso
200 g
hovädzie rebro
3 ks
mrkva
2 ks
petržlen
12 ks
zeler
1
kaleráb
1 ružička
karfiol
6 ks
ružičkový kel
1
paradajka
3 stonky
libeček
3 zrnká
nové korenie
8 zrniek
čierne korenie
soľ
Cestoviny
rezance