REKLAMA

Zdroj: Alexandrs Samuilovs from Canva

Kávový krém

Tento koláč s kávovým krémom robím už mnoho rokov. Talianska zrnková káva mi poskytuje najlepší zážitok z kávy, ktorá sa dokonale dopĺňa s trstinovým cukrom a zároveň dotvára chuť torty.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 2 Lyžice Instantná káva Pridané do
  • 2 Lyžice Horúca voda Pridané do
  • 200 g maslo Pridané do
  • 200 g trstinový cukor Pridané do
  • 2 Lyžice kakao Pridané do
  • 1 Lyžice Rum na dochutenie Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Najprv si pripravte kávu: zmiešajte 2 polievkové lyžice instantnej kávy s 2 polievkovými lyžicami horúcej vody. Kávu nechajte vychladnúť.

2. Krok

Mäkké maslo vyšľahajte do peny. Postupne pridávajte trstinový cukor a pokračujte v šľahaní, kým zmes nebude krémová a svetlá. V tejto fáze je dôležité cukor naozaj dobre vyšľahať, aby sa úplne rozpustil a nedal krému zrnitú štruktúru.

3. Krok

Pridajte vychladnutú kávu a kakao. Rum nie je povinný, ale ak ho pridáte, dodá krému skvelú chuť.

4. Krok

Kávový krém je teraz pripravený na nanesenie na tortu. Nezabudnite, že pred nanesením na tortu je dobré dať krém na chvíľu do chladničky, aby bol kompaktnejší a ľahšie sa s ním pracovalo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov