Karfiólovo-cesnakový dip so semiačkami

REKLAMA

Úžasný spôsob, ako zjesť celý karfiól, bez toho, aby ste o tom vedeli.

  • 20Minút
  • 1Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 celý karfiól Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 celú cesnakovú hlavu Pridané do
  • 1 šťavu z citróna Pridané do
  • 12 čl muškátového orieška Pridané do
  • 6 pl slnečnicových/tekvicových semiačok Pridané do
  • 4 pl najemno nakrájanej petržlénovej vňate Pridané do
  • kto má rád ostrejšie Pridané do
  • môže pridať kayenské korenie Pridané do
  • arabský chlieb alebo krekry (ako príloha) Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Rúru si predhrejeme na 200-220 stupňov. Karfiól dobre umyjeme, rozoberieme na menšie ružičky a dáme na plech. Pridáme neočistené strúčiky cesnaku (ešte v tej šupke), všeko zalejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme cca 20-25 minút, až kým nebude karfiól mäkký a opečený. Po 10 minútach ho trochu na plechu poprehadzujte, nech sa rovnomerne opečie

2. Krok

Kým sa karfiól pečie, môžete si na lyžici olivového oleja opražiť semiačka (toto nie je nutné, ak sa vám nechce)

3. Krok

Mierne vychladený karfiól premiestnime do úzkej vyššej nádoby, pridáme 2 PL semiačok, 3 PL olivového oleja, olúpané cesnakové strúčiky, 1-2 PL citrónovej šťavy, muškátový oriešok (a ak chcete tak aj kayenské korenie). Všetko spolu vymixujeme ponorným mixérom to ide najlepšie. Ak chcete krémovejší dip, pridajte ďalšie 2 lyžice olivového oleja

4. Krok

Nahladko vymixovaný dip premiestnime do misky, vrch posypeme semiačkami, petržlénovou vňaťou a nakoniec celé zakvapneme olivovým olejom. Podávame s nahriatym arabským chlebom a extra citrónovou šťavou

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Vybooooorneee....=D

Podobné recepty

Karfiólové buffalo kúsky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové fašírky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové fašírky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuskusový šalát s fazuľkovými luskami
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Karfiólové buffalo kúsky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové fašírky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové fašírky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuskusový šalát s fazuľkovými luskami
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Karfiólovo-cesnakový dip so semiačkami

Úžasný spôsob, ako zjesť celý karfiól, bez toho, aby ste o tom vedeli.

20
Minút
1
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Rúru si predhrejeme na 200-220 stupňov. Karfiól dobre umyjeme, rozoberieme na menšie ružičky a dáme na plech. Pridáme neočistené strúčiky cesnaku (ešte v tej šupke), všeko zalejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme cca 20-25 minút, až kým nebude karfiól mäkký a opečený. Po 10 minútach ho trochu na plechu poprehadzujte, nech sa rovnomerne opečie

2. Krok

Kým sa karfiól pečie, môžete si na lyžici olivového oleja opražiť semiačka (toto nie je nutné, ak sa vám nechce)

3. Krok

Mierne vychladený karfiól premiestnime do úzkej vyššej nádoby, pridáme 2 PL semiačok, 3 PL olivového oleja, olúpané cesnakové strúčiky, 1-2 PL citrónovej šťavy, muškátový oriešok (a ak chcete tak aj kayenské korenie). Všetko spolu vymixujeme ponorným mixérom to ide najlepšie. Ak chcete krémovejší dip, pridajte ďalšie 2 lyžice olivového oleja

4. Krok

Nahladko vymixovaný dip premiestnime do misky, vrch posypeme semiačkami, petržlénovou vňaťou a nakoniec celé zakvapneme olivovým olejom. Podávame s nahriatym arabským chlebom a extra citrónovou šťavou

Ingrediencie
1
celý karfiól
olivový olej
soľ a mleté čierne korenie
1
celú cesnakovú hlavu
1
šťavu z citróna
12 čl
muškátového orieška
6 pl
slnečnicových/tekvicových semiačok
4 pl
najemno nakrájanej petržlénovej vňate
kto má rád ostrejšie
môže pridať kayenské korenie
arabský chlieb alebo krekry (ako príloha)