Karfiólovo-cesnakový dip so semiačkami

REKLAMA

Úžasný spôsob, ako zjesť celý karfiól, bez toho, aby ste o tom vedeli.

  • 20Minút
  • 1Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 celý karfiól Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 celú cesnakovú hlavu Pridané do
  • 1 šťavu z citróna Pridané do
  • 12 čl muškátového orieška Pridané do
  • 6 pl slnečnicových/tekvicových semiačok Pridané do
  • 4 pl najemno nakrájanej petržlénovej vňate Pridané do
  • kto má rád ostrejšie Pridané do
  • môže pridať kayenské korenie Pridané do
  • arabský chlieb alebo krekry (ako príloha) Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Rúru si predhrejeme na 200-220 stupňov. Karfiól dobre umyjeme, rozoberieme na menšie ružičky a dáme na plech. Pridáme neočistené strúčiky cesnaku (ešte v tej šupke), všeko zalejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme cca 20-25 minút, až kým nebude karfiól mäkký a opečený. Po 10 minútach ho trochu na plechu poprehadzujte, nech sa rovnomerne opečie

2. Krok

Kým sa karfiól pečie, môžete si na lyžici olivového oleja opražiť semiačka (toto nie je nutné, ak sa vám nechce)

3. Krok

Mierne vychladený karfiól premiestnime do úzkej vyššej nádoby, pridáme 2 PL semiačok, 3 PL olivového oleja, olúpané cesnakové strúčiky, 1-2 PL citrónovej šťavy, muškátový oriešok (a ak chcete tak aj kayenské korenie). Všetko spolu vymixujeme ponorným mixérom to ide najlepšie. Ak chcete krémovejší dip, pridajte ďalšie 2 lyžice olivového oleja

4. Krok

Nahladko vymixovaný dip premiestnime do misky, vrch posypeme semiačkami, petržlénovou vňaťou a nakoniec celé zakvapneme olivovým olejom. Podávame s nahriatym arabským chlebom a extra citrónovou šťavou

Komentáre (1)

Iveta 23. 4. 2022

Vybooooorneee....=D

Podobné recepty

Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Domáca harisa
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Najlepšia avokádová nátierka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia avokádová nátierka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Zdravé cestoviny s feta syrom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11
Avokádovo cícerová nátierka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Avokádovo cícerová nátierka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Fit slaný cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Fit slaný cuketový koláč

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečené batáty s dipom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Domáca harisa
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Najlepšia avokádová nátierka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia avokádová nátierka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Zdravé cestoviny s feta syrom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11
Avokádovo cícerová nátierka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Avokádovo cícerová nátierka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Fit slaný cuketový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Fit slaný cuketový koláč

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečené batáty s dipom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1111 receptov

Mäsité jedlá

462 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

187 receptov

Raňajky

423 receptov

Večera

960 receptov

Dezert

846 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image David719

Karfiólovo-cesnakový dip so semiačkami

Úžasný spôsob, ako zjesť celý karfiól, bez toho, aby ste o tom vedeli.

20
Minút
1
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Rúru si predhrejeme na 200-220 stupňov. Karfiól dobre umyjeme, rozoberieme na menšie ružičky a dáme na plech. Pridáme neočistené strúčiky cesnaku (ešte v tej šupke), všeko zalejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme cca 20-25 minút, až kým nebude karfiól mäkký a opečený. Po 10 minútach ho trochu na plechu poprehadzujte, nech sa rovnomerne opečie

2. Krok

Kým sa karfiól pečie, môžete si na lyžici olivového oleja opražiť semiačka (toto nie je nutné, ak sa vám nechce)

3. Krok

Mierne vychladený karfiól premiestnime do úzkej vyššej nádoby, pridáme 2 PL semiačok, 3 PL olivového oleja, olúpané cesnakové strúčiky, 1-2 PL citrónovej šťavy, muškátový oriešok (a ak chcete tak aj kayenské korenie). Všetko spolu vymixujeme ponorným mixérom to ide najlepšie. Ak chcete krémovejší dip, pridajte ďalšie 2 lyžice olivového oleja

4. Krok

Nahladko vymixovaný dip premiestnime do misky, vrch posypeme semiačkami, petržlénovou vňaťou a nakoniec celé zakvapneme olivovým olejom. Podávame s nahriatym arabským chlebom a extra citrónovou šťavou

Ingrediencie
1
celý karfiól
olivový olej
soľ a mleté čierne korenie
1
celú cesnakovú hlavu
1
šťavu z citróna
12 čl
muškátového orieška
6 pl
slnečnicových/tekvicových semiačok
4 pl
najemno nakrájanej petržlénovej vňate
kto má rád ostrejšie
môže pridať kayenské korenie
arabský chlieb alebo krekry (ako príloha)