REKLAMA

Zdroj: razmarinka from Getty Images

Karfiolové pyré

Recept na karfiolové pyré, ktoré sa hodí ako príloha k hlavnému jedlu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kus veľký karfiol Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 50 ml smotany na varenie Pridané do
  • 2 pl masla Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

25 min.
1. Krok

Karfiol očistíme a rozdelíme na ružičky. V hrnci privedieme vodu do varu, osolíme ju a pridáme karfiol. Varíme približne 15 minút, alebo dokým nie je karfiol mäkký. Ja si vždy skúšam na vidličke – ak je karfiol mäkký, vyberiem ho z vody.

2. Krok

Cesnak olúpeme a pretlačíme. Smotanu zmiešame s maslom a cesnakom v malej panvičke, necháme chvíľku povariť a potom odstavíme.

3. Krok

Mäkký karfiol scedíme a dáme do mixéra spolu so smotanovou omáčkou. Mixujeme, dokým nemáme hladké pyré. Ja mám rada, keď pyré má jemnú a hladkú konzistenciu, preto mixujem pomerne dlho.

4. Krok

Podľa chute dochutíme soľou a čiernym korením.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov