:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qanaWYKErqGX88xF2_ud/bca9339a9d84ec8a60f4082731bcfb.jpeg)
Kakaový závin
Ingrediencie
Suroviny
- 600 g polohrubá múka
- 1 kocka droždie
- 300 ml mlieko
- 2 žĺtky
- Štipka soli
- 100 ml olej
- 4 pl kryštálový cukor
Nová skupina
- 50 g kakao
- 4 pl kryštálový cukor
- 1 pl olej
- podľa potreby horúca voda
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Urobíme si najskôr kvások. Dáme do hrnčeka rozdrobené droždie, 1ČL kryštálového cukru, medzi prsty trochu múky a 100ml mlieka. Necháme nakysnúť. Do misy dáme múku, štipku soli, olej, kryštálový cukor , žĺtky, zvyšných 200ml mlieka a pridáme kvások. Vypracujeme cesto a necháme ho pol hodiny pod utierkou odpočívať, nech nakysne.
Zatiaľ si pripravíme plnky.
Do hrnca si dáme mlieko, cukor a necháme prejsť varom za stáleho miešania. Potom pridáme orechy a škoricu a miešame nech sa odparí mlieko a zostane z toho kašovita orechová plnka. Necháme vychladnúť.
Potom si pripravíme kakaovú plnku a to tak, že si dáme do misky kakao, cukor,olej a podľa potreby horúcu vodu. Plnka by mala byť hustá. Taktiež necháme vychladnúť.
Po vykysnutí si cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme si prvú časť na obdĺžnik a rozotrieme na ňu orechovú plnku. Zvinieme, zahneme konce a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potom si rozvaľkáme druhé cesto, ktoré som si potrela aj jemne džemom. Nakoniec naň natrieme kakaovú plnku, zvinieme, zahneme konce a dáme na plech k orechovému závinu. Necháme ešte na plechu chvíľu vykysnúť,potrieme ich olejom a potom dáme piecť do rozohriatej rúry na 200°C asi na 35 minút. Po upečení ešte jemne potrieme olejom a necháme vychladnúť.