dní
hod.
min.

Jesenný šalát

REKLAMA
  • 15Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Suroviny

  • ks jablko
  • 300 červená kapusta
  • 100 vlašské orechy
  • 60 hrozienka
  • 150 syr stilton
  • petržlenová vňať

Dressing z jablčného octu

  • pl jablčný ocot
  • pl citrónová šťava
  • 100 ml olivový olej
  • soľ a korenie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Jablká umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadierok a rozdelíme ich na štvrtiny. Umytú kapustu tiež rozdelíme na 4 časti a spolu s jablkami ju nakrájame na tenké plátky, približne 2mm hrubé. Vlašské orechy nasekáme nadrobno.

2. Krok

Hrozienka na 5 minút namočíme do horúcej vody, následne ich scedíme. Syr nakrájame na plátky, alebo ho rozdrobíme v prstoch. Petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.

3. Krok

Dresing: všetky potrebné suroviny dáme do misy a zmes šľaháme dovtedy, kým sa suroviny nespoja.

4. Krok

Plátky kapusty, jablká, petržlenovú vňať a rehydratované hrozienka zmiešame v hlbšej mise s pripraveným dressingom. Tesne pred podávaním šalát posypeme nasekanými orieškami a syrom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (18)

4.6

Top kategórie