REKLAMA

Zdroj: Pixabay: pastel100

Jednoduchý taliansky recept na tiramisu

Na kombinácii bohatých sušienok nasiaknutých espressom a sladkého krémového krému mascarpone je niečo zvláštne, čo vás prenesie priamo do Talianska.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 poháre Silného espressa, vychladeného Pridané do
  • 2 polievková lyžica Rumu alebo brandy (voliteľné) Pridané do
  • 3 Veľké vajcia, oddelené Pridané do
  • 34 pohár kryštálového cukru Pridané do
  • 226 g syra mascarpone Pridané do
  • 1 pohár Tučnej smotany Pridané do
  • 2 balíky Sušienok ladyfinger Pridané do
  • kakao Pridané do
REKLAMA

Postup

270 min.
1. Krok

V plytkej miske zmiešajte espresso a rum alebo brandy. Odložte to bokom. Pridanie trochy alkoholu dodá dezertu autentickú a výraznú chuť, ale ak dávate prednosť nealkoholickej verzii, môžete ho pokojne vynechať.

2. Krok

Vo veľkej mise šľahajte žĺtky a cukor, kým nevznikne krémová, bledožltá zmes. Môže to trvať niekoľko minút, ale buďte trpezliví, pretože tento krok je rozhodujúci pre dosiahnutie bohatej krémovej štruktúry.

3. Krok

Do žĺtkovej zmesi pridajte syr mascarpone a šľahajte, kým nie je hladká a dobre spojená.

4. Krok

V inej miske vyšľahajte bielka, kým sa nevytvoria tuhé špičky. To dodá tiramisu ľahkosť. Vyšľahané bielky opatrne vmiešajte do zmesi mascarpone a žĺtkov.

5. Krok

V samostatnej miske vyšľahajte tučnú smotanu, kým sa nevytvoria jemné vrcholy. Opatrne ju vmiešajte do zmesi mascarpone a vajec, aby vznikla ľahká krémová konzistencia.

6. Krok

Namočte každý prstík do zmesi espressa a rumu, pričom dbajte na to, aby ste pokryli každú stranu. Buďte rýchli, aby sa sušienky príliš nenamočili a nerozmočili. Uložíme ich na dno misky.

7. Krok

Polovicu mascarpone krému navrstvite na ladyfingers. Opakujte s ďalšou vrstvou namočených ladyfingerov a mascarpone krému.

8. Krok

Prikryte a nechajte v chladničke odstáť aspoň 2 až 4 hodiny, prípadne cez noc. Chuť sa zintenzívni a dezert je po noci v chladničke ešte lepší.

9. Krok

Pred podávaním posypte vrch kakaovým práškom. Tento dezert je ideálne podávať vychladený v chladničke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov