:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ti_N4Z-Feif84IP31aUu/63d6c04f7533216ea0695fc5b6d64e.jpeg)
Jednoduchá medová torta
Torta z jednoduchých medových plátov.
Ingrediencie
Cesto
- 125 g Med
- 100 g maslo
- 50 g kryštálový cukor
- 50 g hnedého cukru
- 1 čl kyslej smotany
- 1 vajce
- 350 g hladká múka
- 1 čl kypriaci prášok
Krém
- 600 g kyslej smotany
- 1⁄2 trochu citrónovej kôry a šťavy
- 40 g kryštálový cukor
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci si rozpustíme maslo. Pridáme cukor aj hnedý aj biely a spravíme si karamel.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ti_N4Z-Feif84IP31aUu/b6a7f312a2cd8b0d6a561567f93bae.jpeg)
Zdroj: Youtube
Karamel prelejeme do misy, pridáme med a múku. Miešame cesto. Pridávame vajíčko a prášok do pečiva a smotanu. Vymiešame cesto.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ti_N4Z-Feif84IP31aUu/4e4aee8e44808ba9a9bfb70c7d7134.jpeg)
Zdroj: Youtube
Cesto rozvaľkáme cez fóliu a vykrojíme si okrúhle pláty, aspoň 6 kusov. Preložíme si ich na papier na pečenie, zvyšky z vykrajovania len uložíme po bokoch a plátky upečieme. Pečieme na 180 stupňov do zlata.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ti_N4Z-Feif84IP31aUu/ab40a5cbe6669af7904535b817bd7e.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pripravíme si krém. V miske zmiešame smotanu, šťavu a kôru z citróna spolu s cukrom. Môžeme pridať ešte lyžicu medu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ti_N4Z-Feif84IP31aUu/ee968509169ff32a44e26f7c900a33.jpeg)
Zdroj: Youtube
Upečené pláty plníme krémom. Poriadne pritláčame vytlačený krém rozotrieme po boku torty. Zvyšky upečeného cesta pomelieme a celú tortu s nimi osypeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ti_N4Z-Feif84IP31aUu/6c59523c2822e7613609aa6925ba35.jpeg)
Zdroj: Youtube