REKLAMA

Zdroj: homydesign from Getty Images

Jahodová torta z piškótového cesta

Chutná letná jahodová torta, ktorá je pripravená z piškótového cesta.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Cesto

  • 200 g múka Pridané do
  • 150 g maslo Pridané do
  • 50 g cukor Pridané do
  • 1 ks veľké vajce Pridané do
  • 1 čajová lyžička kypriaci prášok do pečiva Pridané do

Náplň

  • 500 g čerstvé jahody Pridané do
  • 200 g cukor Pridané do
  • 1 balenie želatinový prášok Pridané do
  • šľahačka Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Cesto: zmiešajte všetky suroviny a vymiešajte cesto. Vylejte ho na tortovú formu a pečte vo vyhriatej rúre na 180°C po dobu približne 20 minút.

2. Krok

Náplň: Jahody očistite, nakrájajte na kúsky a spolu s cukrom nechajte variť približne 15 minút, kým sa cukor nerozpustí a jahody neuvoľnia svoju šťavu. Potom pridajte želatínu a nechajte ešte 5 minút pri nízkej teplote.

3. Krok

Na korpus natrite vyšľahanú šľahačku a položte jahody.

4. Krok

Opakujte 2 razy a tortu dozdobte jahodami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

274 receptov

Obed

5000 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Na panvici

1290 receptov

Dezert

3885 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Večera

4724 receptov

Pre diabetikov

632 receptov